Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Převážně nevážné glosování některých událostí 48.týdne

Když hajlují všichni, nejde o zločin, rozhodl soud Hajlování na maškarním plese ultrapravicového uskupení Národní odpor zůstane bez trestu. Soudy rozhodly, že hajlování v tomto případě není veřejně spáchaným trestným činem, protože k němu došlo na uzavřené akci, kde hajlovali všichni přítomní.(aktuálně centrum.cz)

Komentář: Jestli z tohohle soudy udělají tzv. precedens, máme se tu na co těšit. Tak třeba krást se nebude moct asi jen na tržištích pod širým nebem, protože pokud se bude loupit v supermarketu, tak to asi taky nebude trestný čin. A to nemluvím o nájezdech loupeživých gangů v prostředcích městské hromadné dopravy. Nicméně všechno zlé je pro něco dobré. Kriminalita v oblasti majetkové trestné činnosti jistě spadne hluboko pod unijní průměr a policisté se budou moci věnovat například zlodějnám na ministerstvech.  No jo…ale tam když se krade, tak ta ministerstva asi taky zrovna nemají Den otevřených dveří. Bingo…..že tahle jednoduchá finta nikoho nenapadla například na ministerstvu obrany už před mnoha lety!

Poslední kroky politiků ukazují, že Evropa by opravdu mohla zachránit euro

Agentura Moody´s snížila výhled tuzemskému bankovnímu sektoru. Francouzský prezident Sarkozy vyzval k nástupu nové ekonomické éry, ve které se splatí dluhy a kancléřka Angela Merkelová oznámila, že chce změnu lisabonské smlouvy o fungování EU a vytvoření fiskální unie. Francouzský prezident Nicolas Sarkozy se příští pondělí sejde s německou kancléřkou Angelu Merkelovou, aby před summitem Evropské unie společně navrhli opatření pro "budoucnost Evropy“. (byznys.ihned.cz)

Komentář: I žili, byli. Děd i bábka.  V dobrém i ve zlém spolu v Bruselu v chaloupce přebývali. Po summitech spolu jezdili, vesele celé roky rokovali, státotvornými hlavami potřásali, prohlášení přemoudrá vydávali, dobrou vůli spolu měli, nikomu žádná protivenství nečinili. Jednou takhle po ránu dědeček z chaloupky hlavu vystrčí, aby se jitřní rosou ojíněl, čerstvého vzduchu se nadechl, svitem sluníčka se potěšil. A najednou kouká - kolem jdou pěkně v houfu český , anglický a finský lev, francouzský a portugalský kohout,, ruský medvěd, polský  a německý orel. Každý pěkně s ranečkem na zádech, o sukovici se každý opírá, statečně spolu vykračují. Babička hned přiběhne, vody jim nalévá, lžíci eintopfu nabízí, pár těžce ušetřených eur zvířátkům přistrkuje.  Dědeček se usmívá, francouzským koňakem Rémy Martin jim připíjí, z okna jim mává:” Do světa zvířátka? Do světa?  Na zkušenou? Na zkušenou? “ 

“Jdi se vycpat dědku”, zařve český lev. “Do jakého světa? Pryč z EU jdeme.  Že ty jsi si chlape  pro samé chlastání koňaku na summitech  ani nevšiml, že se vám ta Eurostavba složila jak metr dřeva už dobře před měsícem?”

 Kalousek: Pokud krachne eurozóna, bude Česko bojovat o přežití. Vyšší DPH? Tváří v tvář rizikům nemůžu vyloučit nic, říká Kalousek.

Pokud padne euro, půjde nám o přežití, prohlásil ministr financí Miroslav Kalousek při setkání se starosty středočeských obcí v Praze. Podle šéfa státní kasy bude stát příští rok čelit takovým problémům, které si dosud nedokázal vůbec představit. "V současné době máme tři scénáře rozpočtu.  Optimistický scénář je růst v desetinách procent, někde mezi nulou a jedničkou. Pak připravujeme scénář pro malé minus, tedy pro případ recese. A pro případ systémového kolapsu chystáme scénář, kterému říkáme velké minus. Makáme na tom, jak blázni",  přiznal ministr financí. V případě krize nevyloučil DPH ani 25 procent jako je tomu v Dánsku. (ekonomika.idnes.cz)

Komentář. Vzhledem k  úrovni  predikce již dříve Kalouskem sochaných rozpočtů je úplně jedno kolik těch scénářů vlastně bude ministerstvo mít.  Pokud jejich kvalita bude taková, jako tomu bylo doposud, tak konečnou verzi mohou klidně tahat i z klobouku. Ono to přijde nastejno.  Zlé jazyky tvrdí, že názvy rozpočtů malé a velké minus vymyslel sám Kalousek a je na ně obzvlášť pyšný. Pracovní název těchto scénářů byl totiž podstatně jadrnější.  Toto však nebylo schváleno pro veřejnou prezentaci,  ačkoliv  označení přesněji vystihovalo, co se vlastně bude ve státní pokladně příští rok nacházet.

Francouz v ložnici zanedbával ženu. Pokuta: 10 000 eur

Soud na jihu Francie po bezmála třech letech uzavřel kuriózní spor mezi bývalými partnery. Žena zažalovala muže kvůli tomu, že ji dlouhodobě sexuálně zanedbával. A uspěla, když soud uznal, že jí tím způsobil újmu a zároveň porušil občanský zákoník. Od svého exmanžela tak dostane odškodné 10 tisíc eur.(aktuálně.cz)

Komentář:

a) Je třeba zabránit, aby tento článek četly české a moravské bejvalky. Mohly by se inspirovat. Pokuty jsou totiž vítaným příjmem do osobního rozpočtu.

b) Je třeba zabránit, aby tento článek četl někdo na ministerstvu financí. Mohli by se tam inspirovat. Pokuty jsou totiž vítaným příjmem státního rozpočtu.

Autor: Leoš Prušvic | úterý 6.12.2011 12:16 | karma článku: 8,01 | přečteno: 619x
  • Další články autora

Leoš Prušvic

Já mám moc rád, když lidi hyperkorektně blbnou na kvadrát!

Tahle okřídlená, byť mírně upravená Švejkova věta, se mi připomněla během dnešního dne hned dvakrát.

31.1.2018 v 21:16 | Karma: 41,60 | Přečteno: 3723x | Diskuse| Politika

Leoš Prušvic

Malé podivení nad tím, proč zrovna předseda EU musí skládat hold Karlu Marxovi

Dne 4. května 2018 předseda EU pan Jean-Claude Juncker vystoupí na slavnosti v Trevíru při příležitosti oslav dvoustého narození Karla Marxe. Welt.de, 17.01. 2018.

29.1.2018 v 13:55 | Karma: 36,00 | Přečteno: 1272x | Diskuse| Politika

Leoš Prušvic

Jak se nestydět za tvory v čele této země

V listopadu 1989 jsem doufal, že skončila doba, kdy v čele tohoto státu stojí lidé, z jejichž chování mám jen trapný pocit studu. Uplynulo něco přes dvacet let a o křeslo prezidenta země se v lítém boji utkali dva přímo ukázkoví kandidáti trapnosti.

26.1.2013 v 20:05 | Karma: 15,24 | Přečteno: 652x | Diskuse| Ostatní

Leoš Prušvic

Kolik avatarů je ještě mezi našimi politiky ?

Volby jsou šťastně za námi, pomalu aby se člověk těšil na další, a politici nic. Žádné sypání popele na hlavu, žádné omluvy voličům za zpackané reformy nebo dokonce za nedodržení volebního programu své strany. Někteří partajní lídři dokonce mluví, jakoby za jejich volební výprask mohli sami voliči. A to se ještě při tom tváří jako veterináři, který uvažují, zda nevyhovující ovce poslat na nucený výsek, nebo jim dát ještě šanci.

16.10.2012 v 16:00 | Karma: 12,27 | Přečteno: 838x | Diskuse| Ostatní

Leoš Prušvic

Tisková zpráva. Praha, Pchonjang. 10. října 2015

Na pozvání předsedy vlády přijel dnes na oficiální návštěvu České republiky Vynikající soudruh, maršál KLDR a vůdce KLDR, soudruh Kim Čong Un. Po uvítání na pražském letišti se delegace, kterou kromě vůdce KLDR tvoří vojenští představitelé, političtí poradci, vedoucí závodů a další korejští odborníci, odebrala na pracovní oběd na Pražský hrad.

14.10.2012 v 21:25 | Karma: 17,38 | Přečteno: 955x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Řidičku překvapila mokrá silnice, dodávka skončila po nehodě na střeše

19. května 2024  12:52

Mokrá silnice zřejmě překvapila řidičku Škody Fabie, která způsobila v neděli dopoledne nehodu obce...

Čeští politici jsou v bezpečí. Slovensko musí situaci zklidnit, řekl Lipavský

19. května 2024  12:19

Slovenský tisk atentát na Fica označuje za ránu do srdce tamní společnosti, která čelí pokročilému...

Vozidlo skončilo v poli úplně zdemolované, hasiči vyprostili tři lidi

19. května 2024  12:17

Tři muži se zranili v sobotu večer při vážné nehodě nedaleko Uhřic na Blanensku. Řidič auta značky...

Fico je mimo ohrožení. Pellegrini: Na hovor o uklidnění situace nedozrál čas

19. května 2024  11:06,  aktualizováno  11:59

Na jednání stran k uklidnění situace na Slovensku patrně nedozrál čas, uvedl zvolený prezident...

  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1845x
No.....jak bych to řekl.....lepší už to nebude!

Seznam rubrik