Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Převážně nevážné glosování některých událostí 46.týdne

Vláda se probudila.Česká vláda se pokusí získat ze Švýcarska zpět 3,5 miliardy korun.  Švýcaři však kvůli machinacím kolem privatizace Mostecké uhelné zablokovali 12 miliard. (iDnes.cz)

Komentář: Naši čačtí vládní bojovníci s dluhy státu a s korupcí se konečně probrali z hlubokého spánku. Není divu, že zaslouženě usnuli na vavřínech úspěchů. Jen těch vyřešených kauz týkajících se zkrocené korupce co mají za sebou. Například kauza Kocourek, a..a..a..a ….ještě něco?  Kocourkův případ  asi nemá s korupcí vůbec co společného, jedná se o obyčejný podvod a tedy i osobní selhání bývalého ministra. Jenže s nějakým úspěchem se předseda vlády v příštím volebním roce  prostě pochlubit musí. Zatím je na tom  jak v tom pořekadle - kde nic není, ani čert nebere. I když ani to není tak zcela pravda.  Voliči by byli asi nejradši, kdyby si čert už konečně vzal tuhle vládu i s jejich pochybnými úspěchy.

Nechci ty miliardy zadarmo.

Škodu, kterou způsobili správci někdejší Mostecké uhelné společnosti (MUS) českému státu, oceňují švýcarští žalobci  na osm miliard a několik set milionů korun. Uvedl to týdeník Respekt s odvoláním na švýcarskou žalobu, kterou má k dispozici.Ministr financí Miroslav Kalousek iDNES.cz ale řekl, že ani sami Švýcaři si nemyslí, že Česku vznikla škoda větší než 3,5 miliardy korun. (ihned.cz, Respekt )

Komentář: Tancuj, tancuj, vykrúcaj, jen tu pravdu nezrúcaj, nezrúcaj. Tohle je asi oblíbená písnička ministra financí Miroslava Kalouska. Vykrucování mu šlo vždy podstatně lépe než krocení státních financí, ovšem jen a jen na republikovém parketu.  Jakmile na taneční parket vstoupil taneční soubor horalů zpod Matterhornu, rázem bylo poznat, kdo tančí a kdo jen skáče jak medvěd, kdo zpívá čistě a čí písničky jsou falešné, až to rve uši. A mimochodem -  jít do právní bitvy o 8, respektive 12 miliard a už dopředu přitom křičet, že více než 3,5 miliardy určitě nedostaneme……co je tohle za písničku? Bláznova ukolébavka?

Velká poštovní loupež?

Dlouhých sedm měsíců nechala česká vláda zcela bez odpovědi výzvy, aby se přihlásila k miliardám zmrazeným ve Švýcarsku v kauze privatizace Mostecké uhelné společnosti (MUS). Oznámil to švýcarský velvyslanec André Regli. S Reglim se sešel i ministr zahraničí Karel Schwarzenberg, který je shodou okolností švýcarským občanem. „O tom nic nevím. A kdyby něco bylo, tak to jde dál na ministerstvo spravedlnosti. My jsme tu jenom jako pošťáci," řekl Schwarzenberg, který je také vicepremiérem Nečasovy vlády. (aktualne.centrum.cz)

Komentář: Jede, jede poštovský panáček, jede, jede poštovský pán. Vpředu má trubičku, vzadu má truhličku, jede, jede poštovský pán.  Ejhle, další falešný zpěvák folklorních popěvků. Na ministerstvu zahraničí jdou na to ale pěkně od lesa. Znechuceným lidem se snaží tou trubičkou vpředu natroubit, že spadají stejně jako spoje pod Ministerstvo vnitra. Mimikry rozumíte? Jo a v té truhličce vzadu, tak tam jsou určitě předtištěné složenky. Případ MUS je jen maličkou špičkou ledovce a platit to budem všichni. A netěšme se, že by snad děti platily jen polovic.

Vláda se probudila II

Ministr obrany Alexandr Vondra kritizuje ministerstvo vnitra, že na pokyn vlády nepřipravilo návrh pro soud na zrušení KSČM. Vláda uložila v červenci ministerstvu, aby připravila návrh na pozastavení činnosti KSČM. Resort ale tento týden oznámil, že ani s pomocí expertů a zpravodajců na to nezískal dostatek materiálů. (zprávy.idnes.cz)

Komentář: Tady se taky někdo probudil a hned má zájem o získání první ceny v soutěži Komik roku. Dvacet dva let po 17. listopadu a pravice už míní zatočit s pohrobkem bývalé totalitní strany! Jestli tady však spíš nejde o to zablokovat nástup komunistů k moci.  Po této vládě národní katastrofy nás bohužel asi nic jiného nečeká.  Voliči budou volit komunisty, ne z hlouposti, nebo ze ztráty paměti, ale z pocitu znechucení, z trucu a ze zoufalství.  Pokud se ale snad někdo z pravého politického spektra bojí nějakého vyrovnávání účtů, apod., určitě se bojí zbytečně. I ten nejsveřepější komunista musí uznat, že málokdo udělal pro návrat komunistů k moci tolik, jako Nečas a jeho squadra. Leninův řád zřejmě aspoň některé z nich určitě nemine. Jen ale aby nebyl připevněn místo na rudé hedvábné stuze pouze na konopném provaze….

Einsteinova teorie otřesena, neutrina jsou rychlejší než světlo.

Vědci ze švýcarského institutu CERN během opakovaného testu potvrdili, že tajemné částice, zvané neutrina, jsou skutečně rychlejší než světlo. Ve fyzice by to znamenalo absolutní obrat a potvrzení toho, co se v září po prvních pokusech v CERN fyzikové báli vyslovit nahlas – světlo už není ve vesmíru nejrychlejší. (novinky.cz)

Komentář:  Jak tohle dopadne, na to jsem vážně zvědav.  Naprosto laicky řečeno je to totiž asi takhle: aby nějaká částice získala nadsvětelnou rychlost, potřebuje k tomu obrovské kvantum energie. Jenže takovým množstvím energie možná nedisponuje ani celý vesmír. Takže si neutrina buď musela najít zkratku v jiném, zatím nám neznámém prostoru, nebo by to znamenalo, že čas není  jen dopředu plynoucím veličinou, ale dá se v něm jít i proti proudu. Aby se pak z toho profesora, co se s ním poznal Švejk v blázinci, nevyklubal neznámý a bohužel již zcela zapadlý českým génius: "….a taky tam byl s námi jeden profesor a ten tvrdil, že uvnitř země je ještě jedna mnohem větší!"  Anebo je to možná  ještě jednoduší. To, co se nám jeví jako třírozměrný prostor, je ve skutečnosti prostor dvourozměrný. Ale s  fakt moc dobře vychytaným 3D efektem.

Autor: Leoš Prušvic | pondělí 21.11.2011 17:15 | karma článku: 16,38 | přečteno: 831x
  • Další články autora

Leoš Prušvic

Já mám moc rád, když lidi hyperkorektně blbnou na kvadrát!

Tahle okřídlená, byť mírně upravená Švejkova věta, se mi připomněla během dnešního dne hned dvakrát.

31.1.2018 v 21:16 | Karma: 41,60 | Přečteno: 3723x | Diskuse| Politika

Leoš Prušvic

Malé podivení nad tím, proč zrovna předseda EU musí skládat hold Karlu Marxovi

Dne 4. května 2018 předseda EU pan Jean-Claude Juncker vystoupí na slavnosti v Trevíru při příležitosti oslav dvoustého narození Karla Marxe. Welt.de, 17.01. 2018.

29.1.2018 v 13:55 | Karma: 36,00 | Přečteno: 1272x | Diskuse| Politika

Leoš Prušvic

Jak se nestydět za tvory v čele této země

V listopadu 1989 jsem doufal, že skončila doba, kdy v čele tohoto státu stojí lidé, z jejichž chování mám jen trapný pocit studu. Uplynulo něco přes dvacet let a o křeslo prezidenta země se v lítém boji utkali dva přímo ukázkoví kandidáti trapnosti.

26.1.2013 v 20:05 | Karma: 15,24 | Přečteno: 652x | Diskuse| Ostatní

Leoš Prušvic

Kolik avatarů je ještě mezi našimi politiky ?

Volby jsou šťastně za námi, pomalu aby se člověk těšil na další, a politici nic. Žádné sypání popele na hlavu, žádné omluvy voličům za zpackané reformy nebo dokonce za nedodržení volebního programu své strany. Někteří partajní lídři dokonce mluví, jakoby za jejich volební výprask mohli sami voliči. A to se ještě při tom tváří jako veterináři, který uvažují, zda nevyhovující ovce poslat na nucený výsek, nebo jim dát ještě šanci.

16.10.2012 v 16:00 | Karma: 12,27 | Přečteno: 838x | Diskuse| Ostatní

Leoš Prušvic

Tisková zpráva. Praha, Pchonjang. 10. října 2015

Na pozvání předsedy vlády přijel dnes na oficiální návštěvu České republiky Vynikající soudruh, maršál KLDR a vůdce KLDR, soudruh Kim Čong Un. Po uvítání na pražském letišti se delegace, kterou kromě vůdce KLDR tvoří vojenští představitelé, političtí poradci, vedoucí závodů a další korejští odborníci, odebrala na pracovní oběd na Pražský hrad.

14.10.2012 v 21:25 | Karma: 17,38 | Přečteno: 955x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Ukrajina zničila ruskou minolovku, drony poškodila rafinerii ve Slavjansku

19. května 2024  13:12

Sledujeme online Zničili jsme minolovku ruské černomořské flotily, ohlásili v sobotu večer ukrajinští námořníci. V...

Malostranský zápisník: Chcimír, nebo mírotvorce? Kdo spolkl ropuchu?

19. května 2024

Premium Nechceme slevu zadarmo – a při hlasování o skvělém migračním paktu se statečně zdržíme! ODS už...

Babiš s ruskou vlajkou byl trefný, míní Lipavský. Jitří to společnost, řekl Bžoch

19. května 2024  12:57

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) považuje kampaň, ve které byl zparodován vizuál hnutí ANO,...

Řidičku překvapila mokrá silnice, dodávka skončila po nehodě na střeše

19. května 2024  12:52

Mokrá silnice zřejmě překvapila řidičku Škody Fabie, která způsobila v neděli dopoledne nehodu obce...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1845x
No.....jak bych to řekl.....lepší už to nebude!

Seznam rubrik