Převážně nevážné glosování některých událostí 42.týdne

Americký právník Edward D. Fagan, požaduje po Karlových Varech zhruba deset miliard korun. Tvrdí, že zastupuje držitele dluhopisů vydaných v roce 1924 městem Karlovy Vary. Splatné byly po třiceti letech, v roce 1954 ale splaceny nebyly, jejich splatnost ale  stále trvá a jejich hodnota včetně veškerého příslušenství za 87 let jejich trvání dosáhla celkem 506 miliónů dolarů. (novinky.cz)

Komentář:Pro vizionáře a jurodivce další potvrzení blížící se apokalypsy. Podle Bible – Zjevení sv. Jana, jeden z  projevů  konce světa bude ten, že se nám tu budou  courat mrtvoly jak na nějakém maškarním bále nekrofilů. Tenhle kostlivec vypadl z šifonéru na půdě karlovarské radnice  a vydal se dělat bububu až na pražské ministerstvo financí. Ale je možné že tam šel i hledat další kolegy poschovávané ve skříních. Jo a tak  mně napadá: jen aby těch milionů dolarů dluhů nebylo  nakonec 666.

Brusel chce cenzurovat nepříznivé zprávy ratingových agentur. EU hledá další skulinu, jak omezit vliv ratingových agentur. Evropská komise chce, aby Evropský úřad pro cenné papíry a trhy dostal pravomoc pozastavovat vydávání jejich nepříznivých zpráv. V podstatě by tak cenzuroval zprávy o snižování ratingu.  (ekonomika.idnes.cz)

Komentář: To by mohli už rovnou vzkřísit z mrtvých  legendární rádio Jerevan a reinkarnovat ho na rádio Brusel. V blízké budoucnosti by pak mohli vysílat zprávy například  v následujícím znění: „…rádio Brusel popírá, že by euro jako měna přestalo definitivně  fungovat.  Jediné co přestalo fungovat je ochota  Řecka brát finanční pomoc v eurech. Řecký ministr financí totiž prohlásil,  že vzhledem k  hodnotě  eura ho už Řekové nevezmou, ani kdyby jim za takovou pomoc eurozóna platila.“

Klaus v Roudnici škádlil novináře a školačce zadal početní úkol.Václav Klaus začal třídenní cestu po severu Čech. Hned v úvodu nenechal nikoho na pochybách, že se od první návštěvy kraje ve funkci prezidenta nezměnil. Zatímco před osmi roky zkoušel hejtmana ze zeměpisu, nyní hned při své první zastávce v Roudnici nad Labem uložil školačce početní domácí úkol. Klaus si neodpustil poškádlit ani přítomné novináře. (usti.idnes.cz )

Komentář: Škoda, že nepoškádlil školačku a nespočítal to novinářům. Z lokální zprávy na pět řádků by bylo  rázem postaráno o celorepublikový mediální cirkus aspoň na 14 dnů dopředu. Možná by se v té mele zapomnělo i na nepříjemnou kauzu ohledně nejasných  prezidentských milostí.

Čím doma topíte? Úředník vám přijde zkontrolovat kotel.  Moravskoslezský kraj oprášil svůj dva roky starý návrh, podle něhož by především radnice mohly kontrolovat, v jakých kotlích a jakým palivem si domácnosti topí.  Kontrolu by prováděl orgán ochrany ovzduší, Česká inspekce životního prostředí i odborníci z oboru kominictví.( aktuálně.cz)

Komentář: Jen ať  nám klidně přijdou zkontrolovat kotel i s trubkama. Vzhledem k tomu, jak je zdravotnictví na huntě,  nás to možná přijde levněji, než kdyby tento proces  měl jít přes zdravotní pojišťovny..

V zambijském hlavním městě Lusace byli zadrženi tři čeští občané, kteří podle místního tisku čelí obvinění ze špionáže na základě toho, že si údajně fotili letiště a  pořídili si náčrtky vstupu do kasáren a na vojenskou základnu. V Česku příbuzný jednoho ze zatčených tvrdí, že trojice si jako běžní turisté pouze fotografovala zajímavé objekty.( lidovky.cz)

Komentář: Nesmysl-tohle nemohli být Češi. Každý Čech a Moravák  přece dobře ví, že nejlíp se fotí  nádraží, protože se nehejbá!

Autor: Leoš Prušvic | pondělí 24.10.2011 8:30 | karma článku: 6,82 | přečteno: 590x