Převážně nevážné glosování některých událostí 41.týdne

Litva by ráda koupila od finanční krizí zmítaného Řecka jeden z jeho ostrovů. Ostrov by mohli využít Litevci k rekreaci v oblasti Středomoří, navíc by tato koupě podpořila dobré jméno baltské země ve světě(Novinky.cz)

Komentář: Podle neověřených zpráv totéž měla v úmyslu i vláda ČR. Z návrhu na koupi ostrova však sešlo, protože se koalice nedohodla na budoucím názvu nového českého samosprávného území. Jména  “Tady je Kalouskovo”, “Tady je Nečasovo”, “United Islands of Vondra”,"Johnova země" a "Drábkov" nezískaly potřebný souhlas většiny členů koalice.

Slovenská vláda padla, vaz jí zlomila záchrana Řeků.  Malé Slovensko se postavilo silnějším sousedům v EU  jak rytíř Don Quijote a odmítlo navýšit záchranný fond Eurozóny EFSF, píše světový tisk  ohledně dění na Slovensku.

Komentář: To mají papaláši v Bruselu za to, že se nevyznají ve folkloru jednotlivých členských zemí. Jinak by věděli, že na Slovensko nepatří španělský Don Quijote, ale Jánošík a jeho horní chlapci. A ti bohatým brali a chudým dávali, ne obráceně -  jak si to představuje projekt eurovalu.

Schváleno. Slováci na druhý pokus přijali záchranný plán pro Eurozónu.

Komentář: Slováci se podrobili drsnému nátlaku Bruselu, který jim pohrozil, že jim z historie vymaže Juraje Jánošíka, protože jeho valaška velikostí a zakřivením neodpovídá předepsaným  rozměrům eurovalašky. Naopak - v případě schválení fondu EFSF, by se však Jura Jánošík mohl zařadit do panheonu nejen historických lupičských osobností zemí  Eurozóny.

Ratingová agentura Standard & Poor's varovala Slovensko, že pád vlády premiérky Ivety Radičové může ohrozit rating země.(Meidafax)

Komentář: To už není záležitost pro  Juraje Jánošíka, to už je na "Kto sú boží bojovníci"!

Poslanec Krátký zaplatil pokutu za vulgarity ve Sněmovně. Poslanec Jiří Krátký (ČSSD), který se nechvalně proslavil svými výroky o ku... a zlodějích během sněmovní schůze, zaplatil za tyto vulgarity pokutu. Imunitní a mandátový výbor mu vyměřil trest ve výši pěti tisíc korun (Novinky.cz).

Komentář: Výborný nápad, měl by se ho chytit ministr financí. Co nadávka to odvod do státní kasy. Platili by všichni bez výjimky. Předběžné odhady říkají, že pokud by celý národ  pravidelně sledoval přenosy z parlamentu a výstupy vlády ČR, tak při pokutě 100 Kč na osobu a na nadávku by byly peníze na důchodovou reformu k dispozici během dvou měsíců a ještě by zbylo na dvě fungl nové letky plně vyzbrojených nadzvukových stíhaček.

V baráži o účast na Euru 2012 se česká fotbalová reprezentace utká s Černou Horou.(Fotbal.cz)

Komentář: Očekávám opět bojový vítězný kvikot už aspoň tři dny před zápasem, jak tomu bylo před utkání se Španěly a následný těžký výprask s pozápasovým koktáním trenéra Bílka, že míč byl v tomto zápase nějak podezřele moc kulatý a protivník zas hrál zápas úplně jinak než naši hráči potřebovali. Divil bych se, kdyby to dopadlo jinak - reprezentanti Černé Hory totiž fotbal hrají srdcem, čím hraje fotbal náš manšaft není jasné už dlouhou dobu absolutně nikomu.

Dlouhé volání evropských politiků po rozmělnění moci anglosaské trojice ratingových agentur Standard & Poor’s, Moody’s a Fitch bude vyslyšeno už do konce letošního roku. Belgický list Le Soir dnes napsal, že se Evropa ještě letos vybaví vlastní Evropskou ratingovou agenturou (ERA). ( Le Soir, AP, CNBC, CBS, ČTK, Patria Online)

Komentář: Zdá se, že některý europotentát potřebuje vytvořit nové ředitelské  místo pro nepříliš schopného pokračovatele rodu. Víte snad někdo o nějakém jiném fleku,  který tak vzácně kombinuje pochybný pracovní výsledek, výborný plat, nejasnou pracovní náplň ( jestli vůbec nějakou ) a nulovou zodpovědnost? Bingo! Že ho to jen nenapadlo dříve!

Český ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) odhaduje, že ČR do měnové unie vstoupí až v závěru tohoto desetiletí (MediaFax)

Komentář: Už Švejk říkal že plešatění je u mužů způsobeno duševním pohnutím v šestinedělí.  Pan Schwarzenberg však plešatěním netrpí, takže je otázka, co se v něm při takových úvahách vlastně hnulo. Ale nic, mohl dopadnout i hůř….takový Lenin například  věřil, že celé lidstvo  bude do konce 20. století  žít v komunismu.

Americký sen: 1 % nejbohatších lidí vlastní 40 % majetku a 50 % všech cenných papírů ( Patria Online)

Komentář: Tak tihle už v tom komunismu jsou, teď ještě ten zbytek.

Čeští ministři mají problémy mluvit v Bruselu, neznají jazyky.  Někteří ministři mají potíž se v Bruselu domluvit bez tlumočníka. Mezi nimi je třeba i Josef Dobeš. Jako ministr školství by bez znalosti angličtiny a němčiny by neudělal ani státní maturitu. (lidovky.cz)

Komentář: Přijímací řízení na uklízečku trvá až dvě hodiny, což je déle než maturitní zkouška. Důvod je zřejmý – uklízečka  něco zodpovědného dělá, něco o své práci musí vědět a za výsledek své práce nese  i zodpovědnost. Přijímací řízení na ministra není potřeba, viz například blesková výměna ministra zemědělství. Proč tomu tak je, jasně vyplývá i z vysvětlení ministra Vondry týkající se kauzy ProMoPro : Osobně nic nevím, nic  jsem nedělal a s ničím jsem nebyl ani seznámen.

Brněnští kriminalisté dopadli trojici mužů, kteří kradli železniční spřáhla. Muži podle policie rozpojili celý vlak a způsobili tak škodu za několik stovek tisíc korun. (brno.idnes.cz)

Komentář: Majitel sběrny byl zproštěn podezření z podílnictví na krádeži. Uvedl, že uvěřil přísaze jednoho z pachatelů složenou na prázdnou flašku od tuzemáku, že spřáhla obdrželi od úřadu jako součást výplaty sociálních dávek.

Japonští experti objevili v Tokiu ulici, která je radioaktivitou zamořená víc než některé obce v okolí jaderné elektrárny Fukušima.  Japonská veřejnost po fukušimské katastrofě přijímá jakékoli zprávy o zvýšené radioaktivitě velmi citlivě.   (idnes.cz)

Komentář: Japonci jsou změkčilí a jančí hned z každého Becquerelu. Zavedl bych je na česká dětská hřiště, rychle by zjistili, že Fukušima neFukušima, všude dobře doma nejlíp.

Autor: Leoš Prušvic | sobota 15.10.2011 8:00 | karma článku: 7,52 | přečteno: 516x