Potlačení vězeňské vzpoury nebo bordel na kolečkách?

Případ zmařené vzpoury vězňů má dost podivný průběh.  Co bylo  ohlášeno, se popírá v ještě v té samé zprávě, která oznamuje nějaký děj, načež následuje popření i předchozího popření. Ponechme stranou, zda za  uvedený zmatek jsou zodpovědná média, tiskoví mluvčí, nebo je to mix obojího. V následujícím článku jsem se  pokusil  odhadnout vývoj situace týkající se  této kauzy. Ale pokud by bylo potřeba,  abych tzv. držel basu, popřu vše samozřejmě taky ;-)

Stručný obsah již vydaných tiskových zpráv: 

17. října 2011  

PRAHA - Vězeňské službě se s asistencí BIS podařilo překazit rozsáhlou vězeňskou vzpouru. Podle televize Prima ji organizovali uvěznění členové Berdychova gangu, kteří se chtěli dostat na svobodu. Vězeňská služba  odmítla, že by „munici“ trestanci propašovali zvenku.

18. října 2011 

PRAHA - Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) popřel spekulace některých médií, že se na rozkrytí celé věci podílela Bezpečnostní informační služba.

Ministerstvo spravedlnosti uvedlo, že  chystaná vzpoura nebyla  až tak nebezpečná, jak se původně tvrdilo. A podle ministra Pospíšila za ní ani nestáli lidé z Berdychova gangu.

 Odhadovaný obsah budoucích  tiskových zpráv:

19.října 2011

Vězeňská služba popřela, že by  se členové  tzv. Berdychova gangu chtěli dostat na svobodu. "Ti jsou přece všichni dávno doma v teple", prohlásila tisková mluvčí Vězeňské služby.

20.října 2011

Ministr spravedlnosti Pospíšil popřel, že by snad  někdy něco  o Berdychově gangu věděl.  "Kalousek s Nečasem po mně požadují, abych jim na ten jejich amsábl vydělával pomalu do sedmdesáti. Pokud se ale o mně bude vykládat, co všechno vím a nevím, nedožiji se ani příští soboty", dodal omluvně.

21.října 2011

Vězeňská služba popřela, že by v ČR byly nějaké věznice. "Česká společnost je natolik zkorumpovaná, že  nemá smysl ani někoho zavírat. Kdo chce a má na to, stejně se odsud dostane  ven.  A zas naopak - je tu  jistá  instituce, která bezpečně zajistí, aby se někteří lidé ani nedostali dovnitř. A zbývající osoby, to jsou  zase občané etnika, z nichž  mnozí by se správně neměli  nikdy  dostat ven,  ale my  bohužel ani nesmíme uvažovat o tom, že bychom někoho z nich vůbec  kdy dostali dovnitř", vysvětlila poněkud  klopotně nervózní tisková mluvčí.

22.října 2011

Ministr spravedlnosti  Pospíšil popřel, že by v ČR existovala nějaká spravedlnost. Zjistil jsem, že se  jedná o sochu nějaké slepé ženské s mečem v jedné ruce a s nějakým perpentyklem v  ruce druhé. S něčím takovým  za mnou nechoďte.  Víte, ja si ženský  do života, natož do práce radši moc netahám, uvedl ministr na vysvětlenou.

23.října 2011

Vězeňská služba popřela, že by  ministr spravedlnosti měl právo popírat fakta o  Vězeňské službě. "Na popírání čehokoliv je v ČR hlavounů dost. Tak proč by to měl dělat ještě  ministr spravedlnosti", divila se mírně rozhořčená  tisková mluvčí Vězeňské služby.

24.října 2011

Ministr Pospíšil popřel, by Vězeňská služba byla  opravdu služba. "Služba je od  slova sloužit. Většina personálu byla kvůli úsporám propuštěna a zbytek zaměstnanců Vězeňské služby má další pracovní úvazky, aby vůbec uživili sebe a své rodiny. Z toho jasně vyplývá, že o  nějaké službě se nedá mluvit ani omylem".

25.října 2011

Vězeňská služba popřela, že ministr  spravedlnosti se jmenuje Pospíšil.  Překvapeným novinářům  tisková mluvčí řekla, že pan Pospíšil je vystudovaný právník. A to je v příkrém rozporu s praxí  v české vládě, kde se na místa ministrů pokud možno umisťují lidé sice s vysokoškolským titulem, ovšem  zásadně s nulovou znalostí čehokoli o spravovaném  rezortu. "Ministerstvo spravedlnosti nemůže mít čele vystudovaného právníka, to přece v tomhle kocourkově nejde.  Jméno ministra spravedlnosti se dozvíte poměrně brzy, jen co se rozhodne, jestli to bude geolog, psychiatr nebo třeba zubař", vysvětlila tisková mluvčí přítomným novinářům postoj ohledně odbornosti  šéfa české legislativy.

26.října 2011

Ministr Pospíšil popřel, že by vůbec byl kdy něčeho ministr. Prohlásil, že po volbách by se rád taky konečně dostal  někam vejš. Pokud by ale v profesním životopisu uváděl, že  byl ministrem v české vládě, nedostane nikde ve světě ani   místo  soudního poslíčka. "Pouze  v Kiribati  mi nabídli místo dveřníka soudu kmenové džahamárije", přiznal  hořce  ministr.

Autor: Leoš Prušvic | středa 19.10.2011 8:00 | karma článku: 15,85 | přečteno: 780x