Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Petr Chadim

16. 11. 2007 19:04
Typická ukázka ODSoidního myšlení

Jak by asi vypadaly podmínky zaměstnanců bez odborů ukazuje jasně jejich situace v zemích, kde toto hnutí neexistuje - třeba ČLR, Malaysie a podobně.

Nebo snad myslíte, že 40ti hodinový pracovní týden, placenou dovolenou, písemné pracovní smlouvy s výpovědní lhůtou a další výhody, které máme oproti generacím před námi spadly z nebe? Pokud někdo vykonává důležitou práci jako je řízení nákladních vlaků, měl by být adekvátně zaplacený.

0 0
možnosti

Rob JH

19. 11. 2007 10:55
Re: Typická ukázka ODSoidního myšlení

Jestli ony ty podmínky zaměstnanců v Číně nebudou strašný taky z jiných důvodů, než že tam nemají odbory - ono v Číně je toho víc, co je kapku jinak než u nás...

Já v odborech jakživ nebyl a nemám pocit, že bych byl v Číně, voni jeden mudrlante.

Taky nemám pocit, že by autor odmítal odbory jako takové, kdybyste četl dokonce, dočetl byste se. Jde o to vyděračství, jeho obětí jsme občas jeden každý, jde o to, že třeba České dráhy by fungovaly o dost jinak, kdyby tam mocní odboráři neškrtili tržní principy, a jde o to, že často odbory škodí přímo svým ovečkám, protože mají nerealistické požadavky a brání zaměstnavatelům pružněji reagovat na momentální situaci (když nemůžete teď propustit určitý počet zaměstnanců, můžete taky za půl roku zavřít celou fabriku). Což byste pochopil, kdybyste měl aspoň špetku "ODSoidního myšlení", takhle máte utrum (Y)

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Ročník 1978.

Oblíbení blogeři: pánové R. J. Hřebíček, Binko a Kremlík.

Právě čtu István Bibó, Breviárium.