Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jak jste napsal "ombucman", je jasné, že vaše názory plně odpovídají vašemu vzdělání.

0 1
možnosti
VH

To je vynikající: "Stačí stanovit pravidla jejich financování".  Jinými slovy: Stačí trochu podojit státní rozpočet.  25 tisíc bytů (mluví se o 100 tisíci osobách) á skoro dva miliony = pouhých 50 mld.  A pak další peníze na provoz (jen minimálně hrazený nájemníky).

0 0
možnosti
MR

Dříve bylo tzv. právo domovské a domovská obec se měla strat o své chudé, zde byly chudobince.

Dnes díky socialismu je za vše odpovědný stát a má všem poskytovat optimální podmínky bydlení. 

Zde už nejsme v socialismu a chudé se mohou starat obce či spolky, nebo  jim spořit na důchod podniky. Na místo toho je dusí daněmi ... . 

Pak tu vzniká závislost a neschopnost se postarat o sebe a nakonec i vydírání. 

Sociální bydlení má být pro ty jež něco odvedli státu a má být úměrná lokalitě, velikosti bytu a zařízení, chránit matky s dětmi a důchodce a zdravotně postižené.

Je potřeba si přiznat že je zde určitá část populace jež není schopná žít v normálních civilizačních podmínkách a jen zatěžují své okolí a zde zajistit minimální bydlení a vedení osobou a  ne na jedné lokalitě. V Paříži kde se mohutně stavěly sociální byty paneláky , je to dnes velmi nebezpečná a výbušná zóna. Naši politici pořád udržují sociální smír a pozůstatky socialismu a nejdříve bydlení naložili na vlastníky domů jež dostali domy v mnohdy špatném stavu, pak jim uvolnili jakž takž ruce a bylo možné řešit neplatiče a problematické lidi. Obce rozprodávají byty neboť je to pro ně velká zátěž a vlastně nevytváří sociální bydlení. Stát vlastně přispíval na stavebko a došlo to tak daleko že bylo možné si koupit spotřební zboží.

3 0
možnosti
JM

Veškeré sociální regulace situaci jenom zhoršují.

http://www.vzdelavaci-institut.info/?q=system/files/Ztraceni_v_ghettu-Theodore_Dalrymple.pdf

Není to čtení na pár minut, ale stojí za to.

1 0
možnosti
PK

Trh Vám bohužel tyto segmenty nepomůže řešit. Riziko zneužití existuje vždy, ale to byste nemohl dělat nic. Sociální byt by měl být takový aby kámoše bohatých kámošů moc nelákal.

1 0
možnosti
RP

Pěkné úmysly. Uvádí se, že například v Paříži (!) je díky takovému sociálnímu bydlení běžné nájemné až o 50 % dražší, než by mělo být. A sociální byty získávají ... ano, přesně jako u nás. Hodní hoši co mají známého, který má kámoše na úřadě :-)

4 0
možnosti
PK

Když přitvrdíte, je to hezké , ale jenom zrušením sociálního bydlení situaci nevyřešíte, spíš zhoršíte. Něco jiného je třeba benevolentnost imigrace.

0 0
možnosti
Foto

No, Vy jste na rozdíl od p. Křečka, tajké žádné řešěení nenavrh. Jen obecné tendenční bláboly... Než by se Vaše "teze" prodiskotovaly a uvedly v praxi... - t.j hodit odpovědnost na někohojiného a ne stát - tak se bavíme o druhé generaci "sociálních" a soušasnou sociální situaci oněch potřebných to stejně neřeší.

Česky řečeno: jestli si myslíte,že lidi ubytujete Vašima kecama, jděte mězi ně a zkuste to. ;-D

2 1
možnosti
Foto

P.S.: Jistě pochopíte to množství překlepů.

0 0
možnosti