Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Poslanecký paskvil XXXL

To, že z poslanecké sněmovny vylézají velmi často nejrůznější paskvily, které je pak nutno opravovat, je téměř pravidelností. Tentokrát vypustili naši vzácní páni poslanci do světa další, jinak to nelze říci, než hovadinu. Podle novely zákona ministerstva školství by si měli učitelé, doprovázející děti na nejrůznější akce, jako jsou školní výlety, divadla, výstavy či sportovní podniky, tyto „ztracené“ hodiny odpracovat, aby za ně dostali zaplaceno. Která hlava dubová to vymyslela, mi bohužel není známo.

Už delší dobu platí podle školského zákona, že učitelé ručí za děti nejen po celý pobyt ve škole ale i při podobných, výše vyjmenovaných školních akcích. To znamená, podle logického uvažování normálního mozku, že jsou učitelé v práci a nepřetržitě dávají na děti pozor. Ne tak podle mozku poslaneckého, který se od toho normálního nejspíše diametrálně liší.

 Podle našich poslanců se totiž kantor, který veze děti na výlet například na Sněžku, nestoudně fláká a jede si jen užívat. Vůbec nic neváží fakt, že při jednodenním či dvoudenním výletě musí být dotyčný kantor 24 hodin neustále na pozoru jako ostříž, aby ohlídal své stádečko před nějakým tím úrazem či jinou újmou a ty starší i před sexuálními hrátkami či alkoholickým dýchánkem.

 Reakce ředitelů škol a kantorů jsou jednoznačné. Končí se s výlety, končí se také se sportovními a znalostními soutěžemi či olympiádami, končí se s divadly a dalšími kulturními akcemi. Ona i láska k dětem a neustálé psychické zatížení, které je při akcích mimo školu daleko větší, než při běžném vyučování, mají své meze. Ručit za zdraví školáků, chránit je před jakoukoliv újmou a pak si to napracovávat jako obyčejnou absenci, to už je trochu moc. Protože mám dítě školou povinné, tak vím, jak se děti na podobné mimoškolní akce těší a jak jsou pro ně přínosné. Jde přece také o jejich vzdělávání a rozvoj poznání i v dalších směrech. Už takhle se počítačová generace našich dětí pohybuje spíše ve virtuálním světě, nežli v to m reálném a poslanecký paskvil chce dorazit i to, co zůstalo

Autor: Pavel Preucil | pondělí 19.11.2012 13:19 | karma článku: 35,71 | přečteno: 2087x
  • Další články autora

Pavel Preucil

Úlet doktora Václava Cílka

Doktora Václava Cílka mám rád. Jako popularizátor vědy je mi obzvláště blízký a cením si jeho erudovaných názorů na klimatologii, historii, ekologii a další přírodní vědy. I když je profesí geolog, v těchto oblastech se vždycky trefí do černého. Ale proboha – od politiky by se měl držet na sto honů daleko!

19.7.2011 v 12:57 | Karma: 22,28 | Přečteno: 4303x | Diskuse| Ostatní

Pavel Preucil

Nový portál ČT 24 = dokonalý paskvil!

Zajímalo by mne, na kolik přišla přestavba webových stránek zpravodajské televize ČT 24, které byly nedávno s oslavným humbukem spuštěny. Pro laika je nepřehledný a dokonale neinformativní, pro profesionála bída a utrpení. Amatér, který web sestavoval, by měl místo zaplacení dostat pravítkem přes prsty, aby si už nikdy nesedal k počítači.

16.7.2011 v 12:12 | Karma: 23,25 | Přečteno: 3863x | Diskuse| Ostatní

Pavel Preucil

Vládní reformy připraví rodinu o více než 20 000 korun ročně

Zdražení všech základních potřeb, včetně potravin v důsledku zvýšené DPH, propočítala naše vláda na zhruba 2000 korun ročně. Jde o zcela evidentní lež, kterou dokáže vyvrátit i ten, kdo umí počty ze základní školy. Nikdo z těchto úžasně „chytrých“ politiků se nenamáhal, nebo spíše nechtěl, sečíst všechny výdaje, které na nás v nejbližší době čekají.

24.6.2011 v 21:57 | Karma: 30,62 | Přečteno: 3138x | Diskuse| Ostatní

Pavel Preucil

Vytáhne Řecko z bídy solární energie?

Shodla se na tom celá řada expertů: Řecko by mělo okamžitě investovat do rozvoje solární energie, která by mohla jeho pošramocené hospodářství postavit na nohy. Má k tomu z hlediska geografické polohy a průměrné roční délky slunečního svitu nejlepší předpoklady. A navíc, na světě jsou zbrusu nové, solárně- termické kolektory, které mají až 30 % účinnost.

24.6.2011 v 20:35 | Karma: 12,00 | Přečteno: 2644x | Diskuse| Věda

Pavel Preucil

Sbohem demokracie, vítej, totalito!

To, co nám předvádí dvojice pánů Nečas – Kalousek, už se skutečně nedá nazvat jinak, než svinstvo. Naprosté pohrdání občany této země ukázali včera na divadelním přestavení, nazývaném tisková konference, kdy s cynickými úšklebky oznámili národu, že se jim podařilo definitivně pohřbít ty úplně poslední zbytky demokracie, které se zde ještě vyskytovaly.

12.6.2011 v 12:30 | Karma: 32,53 | Přečteno: 2999x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4405x
Osm let jsem šéfoval nejpopulárnější měsíčník o vědě a technice 21. STOLETÍ, který má úctyhodných 380 000 čtenářů, jako šéfredaktor jsem rozjížděl 2 roky časopis EPOCHA a poté řídil PANORAMU 21. STOLETÍ.Nedávno jsem převzal šéfredaktorskou pozici v novém časopise SVĚT NA DLANI. Mimo to jsem ještě šéfredaktorem časopisu 21. STOLETÍ MOZKOVNA. To vše ve vydavatelství RF HOBBY. Cestuji po našich luzích i po vzdálených zemích a to jak reálně, tak po internetu. Snažím se českému čtenáři představit to nejlepší, co vymyslely moudré hlavy, kterých je u nás i ve světě habaděj.