Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Čertovsky chytrý tah Věcí veřejných

Finančák Kalousek o nich hovoří jako o jakési slizké a odporné věci, premiér Nečas je považuje za skvrnu na křišťálově čistém obrazu české vlády a národ v nich vidí sebranku prospěchářských křiváků. Podle mne jsou všichni vedle, jak ta jedle. Veverky jsou chytré jako opice a mají všechno pod kontrolou.

Véčkařům začaly jejich problémy přerůstat přes hlavu. Nejprve nahrávací eskapády blondýny Kristíny. Škarkova půjčka-nepůjčka, Bártovo uplácení-půjčování, Johnovy podivné vydavatelské praktiky, znovu Kristíniny nahrávky a moře dalších nahrávek, kdy každý nahrával každého. Poslední kapkou jsou jacísi podivní sponzoři z Panamy a kdoví odkud ještě. K tomu všemu probíhající soud s guru Bártou. Zkrátka VV se topí v v jakési smrduté žumpě, plné průšvihů a jejich šance, dostat se v příštích řádných volbách znovu do sněmovny jsou nulové, jelikož klesly pod 2%.

 Je zde ale ona příslovečná chytrost veverek, které si do zásoby schovávají na zlé časy vždycky nějakou tu specialitku. Véčkaři si sice neschovali oříšky, ale vytáhli eso z rukávu. Položí zkrátka vládu! Řeknete si, copak je tohle může zachránit? Snad právě naopak, ne? Ztratí se z očí, ztratí se z mysli a při dalších volbách po nich ani pes neštěkne.

Cha, cha a teď jste všichni na omylu. V tom je právě ta chytrost veverek. Po pádu vlády volá skoro 80% občanů tohoto státu. Bouří se už snad všichni, od studentů, přes lékaře, státní zaměstnance, učitele, železničáře, odboráře, policajty až po důchodce. A komupak bude oněch 80% občanů ČR děkovat, když vláda opravdu padne? No přece Věcem veřejným! Oni budou ti hrdinové, kteří nás zbavili jařma Nečasovy krutovlády a přivedli tuto zemi k předčasným volbám! Národ je bude oslavovat, nové volby do parlamentu budou co nevidět a veverkám vyletí preference vzhůru raketovým tempem.

 Aby byl jejich přerod z padouchů v zachránce národa dokonalý, musí se ještě vypořádat se svým milovaným guru Bártou. Něco už naznačují jejich vystoupení, ve kterých uvádějí, že pokud bude Bárta i NEPRAVOMOCNĚ odsouzen, bude muset jejich řady opustit. Přestože Véčka jsou Bártovo dítě, které si za pár milionů vypiplal z jakési odnože své bezpečnostní agentury ABL, dítě se musí proměnit v neposlušného haranta a tatíka Bárty se zbavit. Aby byla očista dokonalá, pro jistotu se ještě rozloučí s pár pozůstalými jedinci z ABL, kteří ještě přežívají na vysokých funkcích, jak ve straně, tak v politice. Rázem budou čistí jako lilie a navíc s nálepkou národních hrdinů na čele.

 To, jak se nyní staví do čela odboje proti svým koaličním partnerům ve vládě Petra Nečase, může Véčkaře paradoxně opravdu vytáhnout z bahna, ve kterém jsou až po uši a nabrat jim potřebný počet voličů. Podle dosavadních zkušeností totiž průměrný český volič disponuje poněkud mdlou inteligencí a na takovýto špek skočí jako myš na kus pravého švýcarského ementálu.

Autor: Pavel Preucil | úterý 3.4.2012 20:19 | karma článku: 22,85 | přečteno: 2306x
  • Další články autora

Pavel Preucil

Úlet doktora Václava Cílka

Doktora Václava Cílka mám rád. Jako popularizátor vědy je mi obzvláště blízký a cením si jeho erudovaných názorů na klimatologii, historii, ekologii a další přírodní vědy. I když je profesí geolog, v těchto oblastech se vždycky trefí do černého. Ale proboha – od politiky by se měl držet na sto honů daleko!

19.7.2011 v 12:57 | Karma: 22,28 | Přečteno: 4303x | Diskuse| Ostatní

Pavel Preucil

Nový portál ČT 24 = dokonalý paskvil!

Zajímalo by mne, na kolik přišla přestavba webových stránek zpravodajské televize ČT 24, které byly nedávno s oslavným humbukem spuštěny. Pro laika je nepřehledný a dokonale neinformativní, pro profesionála bída a utrpení. Amatér, který web sestavoval, by měl místo zaplacení dostat pravítkem přes prsty, aby si už nikdy nesedal k počítači.

16.7.2011 v 12:12 | Karma: 23,25 | Přečteno: 3863x | Diskuse| Ostatní

Pavel Preucil

Vládní reformy připraví rodinu o více než 20 000 korun ročně

Zdražení všech základních potřeb, včetně potravin v důsledku zvýšené DPH, propočítala naše vláda na zhruba 2000 korun ročně. Jde o zcela evidentní lež, kterou dokáže vyvrátit i ten, kdo umí počty ze základní školy. Nikdo z těchto úžasně „chytrých“ politiků se nenamáhal, nebo spíše nechtěl, sečíst všechny výdaje, které na nás v nejbližší době čekají.

24.6.2011 v 21:57 | Karma: 30,62 | Přečteno: 3138x | Diskuse| Ostatní

Pavel Preucil

Vytáhne Řecko z bídy solární energie?

Shodla se na tom celá řada expertů: Řecko by mělo okamžitě investovat do rozvoje solární energie, která by mohla jeho pošramocené hospodářství postavit na nohy. Má k tomu z hlediska geografické polohy a průměrné roční délky slunečního svitu nejlepší předpoklady. A navíc, na světě jsou zbrusu nové, solárně- termické kolektory, které mají až 30 % účinnost.

24.6.2011 v 20:35 | Karma: 12,00 | Přečteno: 2644x | Diskuse| Věda

Pavel Preucil

Sbohem demokracie, vítej, totalito!

To, co nám předvádí dvojice pánů Nečas – Kalousek, už se skutečně nedá nazvat jinak, než svinstvo. Naprosté pohrdání občany této země ukázali včera na divadelním přestavení, nazývaném tisková konference, kdy s cynickými úšklebky oznámili národu, že se jim podařilo definitivně pohřbít ty úplně poslední zbytky demokracie, které se zde ještě vyskytovaly.

12.6.2011 v 12:30 | Karma: 32,53 | Přečteno: 2999x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Taxikáři říkal, že postřílí několik lidí. Policie u duševně nemocného našla pušky

2. května 2024

Psychiatrický pacient si na internetu koupil tři funkční historické brokovnice a tvrdil, že je...

Odbrzděná dodávka se zmrzlinou vjela do davu dětí, několik je vážně zraněných

2. května 2024  15:55

Na západě Kyrgyzstánu najela během kulturní akce do davu desítek dětí ve věku od 9 do 16 let...

Poslanci mohou jednat i přes noc, ANO a SPD odmítají výpověď bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  15:53

Přímý přenos Poslanci mají začít projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

Bez krytí celníky by Březinova skupina nefungovala, řekl žalobce v závěrečné řeči

2. května 2024  12:49,  aktualizováno  15:38

Soudní projednávání vynášení informací z Celní správy členům tak zvané lihové mafie se dnes dostalo...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4405x
Osm let jsem šéfoval nejpopulárnější měsíčník o vědě a technice 21. STOLETÍ, který má úctyhodných 380 000 čtenářů, jako šéfredaktor jsem rozjížděl 2 roky časopis EPOCHA a poté řídil PANORAMU 21. STOLETÍ.Nedávno jsem převzal šéfredaktorskou pozici v novém časopise SVĚT NA DLANI. Mimo to jsem ještě šéfredaktorem časopisu 21. STOLETÍ MOZKOVNA. To vše ve vydavatelství RF HOBBY. Cestuji po našich luzích i po vzdálených zemích a to jak reálně, tak po internetu. Snažím se českému čtenáři představit to nejlepší, co vymyslely moudré hlavy, kterých je u nás i ve světě habaděj.