Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AZB

Asocial z Berouna

14. 10. 2010 16:48
Zas hezke a rude zvatlani :)

Zas pletete pojmy a rude dojmy :) Ta nerovnovaha, kterou popisujete, urcite existuje! Muzete se s ni potkat i jinde nez v pracovnepravnim vztahu, napriklad ve vztahu lekar-pacient, kde jste podle vasich rudych hesel take silne znevyhodnen a muzete tez umrit (jen ne hladem, ale na nemoc nebo neodborny zasah). Jde o vec naprosto prirozenou a typickou,beznou a spravnou. Naprosta rovnovaha,kdy je na trhu presne tolik poptavek jako nabidek a oba partneri jsou si tedy ve vasem smyslu rovnoceni nastava jen velmi zridka, protoze jde o stav vratky a labilni (pozor fyzika ZS!) a drtiva vetsina techto vztahu  se tedy nachazi v rovnovaze stabilni nebo pohybu z jednoho rovnovazneho stavu do druheho, kdy je bud vice nabidek nebo (typicteji pro vas) vice poptavek  prace. Otevru vam trochu oci, verte tomu, ze jsou i profese, kde si muze vybirat zamestnanec a "utiskovat" chudaka zleho kapitalistu, ktery malem krachuje, protoze nema lidi, jen je takovych pripadu (zcela logicky) mene.

0 0
možnosti
AZB

Asocial z Berouna

14. 10. 2010 16:54
Re: Zas hezke a rude zvatlani :)

V cem je problem, je fakt, ze jsou tu proste zastupy lidi, jejihz nabidku nikdo nechce nebo z jejich strany nabidka prevysuje poptavku, zadna "rovnost" ale v teto otazce neni a dej Buh ani nebude, "pravo na praci" se neosvedcilo, demotivovalo ty ostatni a spolecnost zaostavala, nebyl pak toaletni papir, banany a byly zavrene hranice, dekuji nechci.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

10. 10. 2010 10:49
Uniká vám zasadní fakt-

Nikdo není povinnen kohokoli zaměstnávat pokud sám nechce. V okamžiku kdy berete zaměstnavateli právo vyhodit zaměstnance mu berete jeho svobodu.

Útisk je irelevantní. JE to pouze o tom že obě strany mají stejná práva- Zaměstnanec se má právo nechat zaměstnat nebo dát vypověď.

Stejně tak má ovšem zaměstnavatel právo zaměstnávat nebo nezaměstnávat.

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

9. 10. 2010 17:01
No, tak asi bude nejlepší abyz ten podnikatel pokud možno

raději nikoho  nebral, aby se nedopustil útisku;-D

0 0
možnosti
VH

Stará kára

9. 10. 2010 11:03
Proč se neseznámíte s fakty?

Růst cen (inflace) a růst nominálních mezd je zveřejňován na mnoha serverech. Z nich je patrné, že růst mezd předbíhá růst cen (neboli reálné mzdy rostou).  Že to nevnímáte je způsobeno tím, že máte dojem, že potřebujete ještě víc.

(Poznámka: Pokud budete chtít žvástat něco o růstu mezd jen pro horních deset tisíc, nastudujte si, co je medián a řiďte se údaji o růstu této hodnoty v případě mezd.)

0 0
možnosti
P9

pavel 99

9. 10. 2010 9:29
Nějak Vám uniklo,

že už pár desítek let nikdo nemusí stát před "fabrikou", ale (pokud umí cokoliv, o co by měli zájem jiní občané) může to nabídnout přímo jim a vůbec se o nějakého "zlého podnikatele/zaměstnavatele" nemusí zajímat.

Podmíkou nutnou je pochopitelně ono "umět něco o co mají občané zájem".:-/

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

9. 10. 2010 8:37
měl byste si trochu udělat pořádek

v logice a hlavně ve významu slov, proč lidé pracují? hlavně proto aby vydělali peníze, majitel firmy na jedné straně, pracovník na straně druhé oba chtějí vydělat, majitel firmy musel vyvinou dosti úsilí a práce aby firmu založil vymyslel pro ni náplň zařídil a koupil všechny nutné komponenty pro fungování firmy od budov přes stroje až po poslední kancelářskou sešívačku, nedělal to proto že někdy tam za branou jsou potenciální zaměstnanci a on má na mysli jejich blaho aby mohli pracovat, dělá to proto že chce vydělat, pracovník na druhé straně nemá žádné tyto starosti je tam od toho aby na strojích, v kanceláři či třeba za volantem auta udělal práci na kterou byl najat, za toto očekává samozřejmě plat ergo jde mu zase jenom o peníze,

vy jste vykreslil pracujícího jako dobrosrdečného hlupáka který je proti své vůli nucen přijmout práci aby nedej přírodo nemusel pobírat podporu, vaše představy o fungování pracovněprávních vztahů jsou buď dětinské nebo jsou zabarveny ideologií,

0 0
možnosti
MZ

zajicek8

9. 10. 2010 8:26
Opravdu

Nevím o případu, že by někdo pracovní smlouvu MUSEL podepsat. Vždy jde o svobodné rozhodnutí dvou stran.

0 0
možnosti
OSCN

Ondatroň se cenzora nebojí

9. 10. 2010 8:09
BYL JSEM TU PRVNÍ, kroupo jane, přemysle

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Caveat venditor (Prodávající by měl dát pozor. )
Odpovědnost za vlastnosti prodávaného zboží nese prodávající.
To platí nejen v ekonomii, ale i v politice.