Ze života Parkinsonika - tentokrát o lécích a lékárnách

Ano, tentokrát o lécích a lékárnách.  Že je něco shnilého v zemi zdejší co se distribuce léků týče, to už leckterý z pacientů tušil, nicméně jsme nakonec byli překvapeni rozsahem problému  Začněme ale pěkně po pořádku.

Paní doktorka mi vyměnila zhruba před rokem jeden z léků za jiný. Že jsem tím ušetřil značnou částku z mého rozpočtu za léky bylo jen pozitivem. Na začátku se zdálo, že vše proběhne poměrně hladce. Jenže s letními prázdninami   přišlo ono pověstné chválení dne před večerem, 

Když jeden z členů naší rodiny,maje cestu kolem, dorazil do jediné místní lékárny, s receptem na dotyčný lék, místo obvyklé odpovědi, že lék objednají v centrálním skladě a druhý den ráno tam bude pro mě připraven k odběru, dostalo se mu až téměř odseknutí, že nastala chyba v distribuci nejen tohoto léku, ale i jiných léků a já budu nakonec moc rád, když ten lék dorazí do lékárny za 3 a více dnů!

Po nepříliš příjemných peripetiích, kterými vás nemíním otravovat, milí čtenáři, jsme s paní doktorkou mojí ošetřující našli řešení. Paní doktorka mi doporučila, abych s recepty nechodil do žádné ze dvou nemocničních lékáren, ale do té třetí, která je umístěna pod branou  do historicky nejstarší části nemocnice.

Dobrá rada nad zlato! Já do lékárny den před tím, než si pojedu k paní doktorce pro recepty, a oni mi je v pohodě objednají a ušetří mi tím spoustu času, za což jsem panu doktorovi a jeho týmu nesmírně vděčný. Stačí jen málo, přibalit úsměv a hezké slovo a dobré dílo se podařilo!

Autor: Přemysl Čech | čtvrtek 29.11.2018 15:43 | karma článku: 15,35 | přečteno: 524x