Slávie do boje, nebo do hnoje?

   Omlouvám se za použití tiohoto výrazu, nicméně mě nenapadá nic lepšího, a ostatně, kdybych byl v této době žákem nějaké osmé třídy základní školy, už slyším své spolužáky a kamarády neslávisty, jak mě právě častují tou druhou polovinou nadpisu tohoto krátkého zamyšlení.

Ono je hezké fandit mužstvu, když se mu daří a chodit pyšný jako páv, protožd třeba vede Gambrinus ligu. Ale ještě hezčí je mu fandit a hlavně nepřestat nu fandit, když se mu nedaří a má krizi.  A jaká je to krize, jejímž výsledkem je kolikrát už ze všech stran probíraný výsledek 0:7 po utkání s Teplicemi.

Co když to není krize hráčů, zaviněná jejich formou, ale je chyba někde jinde? Já vím, také si asi nemálo z vás teď možná říká, co by chtěli, primadony? Královské platy mají, já bych za to musel hrát jako Bican, Franta Veselý nebo kluci z mužstva vítězů ligy v "euroroce" 1996. Vsadím se, že v takovém Německu nebo Španělsku by se s tím nepárali, nějaká pokuta sem nebo tam a dávat někomu ultimátum. Tam by se možná sešli zástupci fanoušků s vedením klubu a hráči. Možná. Ale to si pište, že po prvním pochybném výsledku doma by byla okamžitě svolána tisková konference klubu a oznámeny kárné kroky ať už vůči hráčům a realizačnímu týmu, nebo vůči vedení klubu.

Protože důležitou položkou příjmu klubu jsou tintili mantili ze vstupného. Ono je to potom znát, když hrají před téměř prázdným hledištěm. Hlavně by měl už ale někdo hernajs přijít a ne si pořád hrát na mrtvého brouka.

Autor: Přemysl Čech | úterý 3.9.2013 17:17 | karma článku: 6,90 | přečteno: 378x