Šikana mezi dívkami - a čemu se divíme?

Předesílám, že v následné úvaze nebudu zdržovat úvahami nad tím, co jsou ženy ze závisti udělat, To je stará známá věc. Nicméně dnes je tu nový fenomén - šikana dívek již ve věku teenagerů a drsné praktiky "účastnic soubojů!".

Zásadní problém vidím už v rodině a jejím zázemí. Hádky a neúcta mezi rodiči, ponižování, hrubé výrazy, často velmi sprosté a v neposlední řadě i fyzické násilí. A na konci pomyslného řetězce nepotrestání často viditelných stop ubližování.

A tak touží po pomstě. Vydírání, šikana, fyzické ataky, často za němé účasti kolemjdoucích. Záminkou budiž byť i nevinná SMSka s klukem, na kterého si myslím zrovna já. Když jsou pak rodič či rodičové pozváni do školy, tvrdí, že nic neví a dělají, že zrovna jejich ratolest to nemůže být.

A můžeme se divit, když pojem gentleman z našich slovníků pomalu, ale jistě mizí, Bohužel mizí i prarodiče, kteří byť už jen odleskem zažili slávu elegance a gentlemanského chování z dob let první republiky.

A konečně mluva. To se chce opravdu mladá "dáma" ukázat před kamarádkou nebo jde o slovní exhibicionismus, když z úst šestnáctileté dívky slyšíte libozvučné "Čum vole".  

To mám sto chutí odpovědět pěkně od plic "Na co ty ....". Ale pak si vzpomenu na vychování.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Přemysl Čech | neděle 6.9.2020 17:56 | karma článku: 17,66 | přečteno: 693x