Sbohem, Tome Petty

Zase ta zpráva agenturní, co nemilosrdně vyťukává ta slova hořce sdělující odchod někoho, koho jsme dobře znali, koho jsme měli rádi a byl nám blízký. Tentokrát přišla před několika hodinami zpoza velké louže.

Ve svém domě v Malibu, ve státě Kalifornie, USA, zemřel dnes v noci středoevropského času na srdeční zástavu vynikající americký keytarista, skladatel a zpěvák TOM PETTY (+ 66). Jak praví zpráva, kterou poskytl.tisku jeho dlouholetý manažer, postihla v pondělí pozdě odpoledne Pettyho srdeční slabost. V noci pak Tom odešel v pokoji obklopen rodinou a blízkými přáteli.

Tom Petty, autor takových superhitů jako "Free fallin", "Learning to fly" nebo "American girl" byl v počátcích své hudební dráhy ovlivněn rock and rollem. V polovině 70 tých let minulého století zakládá skupinu The Heartbreakers, se kterou prožívá veliké úspěchy. Vedle toho koncertuje se "superskupinou"  TravelingWilburys. kde hrají vedle Toma Pettyho takoví hudební velikáni, jako autor a interpret slavné Pretty Woman Roy Orbison, Bob Dylan nebo George Harrison.

Za svůj přínos americké hudbě byl pak Tom Petty uveden do Síně slávy.

Čest jeho památce!

Autor: Přemysl Čech | úterý 3.10.2017 15:00 | karma článku: 13,01 | přečteno: 295x