Přijmeme EURO, to se budeme mít!

Jeden z bodů jednoho volebního programu jedné strany zní, že přesvědčí občany, že pokud přijmeme Euro, budeme mít evropské platy. Možná pan předseda,. který je údajně miliardář. Jednoduše někdo ano, někdo ne.

Kdysi jsem seděl v čekárně u svého praktického lékaře a dala se se mnou do řeči jedna paní. A pamatuji si to jako dnes, že mi říkala "Pane, víte, já jsem původně ze Slovenska, ale před lety jsem se přivdala sem." A po krátké odmlce pokračovala "Jestli tady chtějí zavést Euro, tak ať se jedou podívat na Slovensko, jal tam jsou "spokojení s platy a hlavně s důchody. Snad Pán Bůh dá, a nedožiju se toho, aby tu bylo Euro!!!!"

Ano. výše uvedený pan předseda nás přesvědčí, ale čím? Pádnými argumenty? Jakými, když ve zdravotnictví platí, že pokud chce zastávat sestra post staniční či vrchní, musí mít vysokoškolské vzdělání. Aby byla v rámci EU schopná konkurovat. Ale plat má jako se střední školou. A když jsme u toho vzdělání, dnes si u nás téměř každý, kdo má dostatek financí, může koupit titul MBA. Ale když se tímto titulem prezentujete v USA, zeptají se vás, které univerzitě jste jej získali. Pochybuji, že by byli nadšení odpovědí, že na nějaké University odněkud, respektive její pražské pobočce. Proč  tedy nezavést tyto programy s možností získávat prestižní diplom s právem používat výše uvedený titul, na našich předních vysokých školách?

A jak to bude s těmi zemědělci a nerovnými dotacemi z EU?  Kdy se začneme konečně zabývat ochranou domácích producentů, jak to má Dánsko. OstatněDánsko nepřijalo Euro a mzdově je na tom na předním  místě v Evropě. A nevím o tom, že by si stěžovali. 

 

A těch daleko závažnějších argumentů je daleko více. Jen by jim politici měli věnovat více pozornosti. 

Autor: Přemysl Čech | sobota 14.10.2017 13:02 | karma článku: 0 | přečteno: 1075x