Pod americkým dopingovým svícnem je pěkná tma

A už to tu máme. Jistě je v naší živé paměti skandál ruských biatletů na ZOH v Soči v roce 2014. Jeli v tom až na výjimky všichni. Co by neudělali pro to, aby se mohli pochlubit před báťuškou Putinem, co?

Kšeftování a sprosté handlování se vzorky. I naštvala se WADA (Světová antidopingová agentura) a poslala do Ruska komisi. Rusové se jim smáli do obličeje, drze a s arogancí sobě vlastní. Divil jsem se předsedovi Mezinárodní atletické federace IAAF Sebastianu Coemu, bývalému vynikajícímu atletovi, že se brání použít proti Rusku uplatnění kolektivní viny a vyloučení celé výpravy ruských sportovců en bloc z účasti na LOH 2016  v Rio de Janeiro.

Dnes přiznávám, že lord Coe byl rozumný, i když vlk v rouše IAAF se nažral a Rusko, tedy jeho výprava, zůstala bez nějaké obrovské újmy.

To ale neznamená, že by měl nový vrcholný orgán světové atletky, už s jiným názvem a vedením, zavřít obě oči nad "levárnami" pana Salazara, ještě k tomu podporované myslím, že víte, o koho jde a kdo má pořádnou hrudku másla na hlavě.

A pokud se panu Salazarovi  trest 4 roky "out" nelíbí a bude se odvolávat, dejte mu doživotní zákaz činnosti jakékoliv vr sportu. I jeho skalním zastáncům!

Autor: Přemysl Čech | středa 2.10.2019 18:07 | karma článku: 13,06 | přečteno: 677x