Otevřený dopis vedení Neurologické kliniky VFN I. LF UK v Praze

Otevřený dopis přednostovi této kliniky,  panu prof. MUDr. Evženu Růžičkovi, DrSc a primáři této kliniky, panu MUDr. Petru Mečířovi, MBA.,

Vážení pánové,

je mi ctí psát následující slova a věty, zvláště v této době. Dne 13.11. tohoto roku jsem byl Záchranou službou ve večerních hodinách transportován  k vyšetření na Ambulanci Neurologické kliniky VFN .I. LF UK v Praze. 

Službu konající lékařkou byla paní MUDr. Pavla Peřinová. Jako pacient s diagnostikovanou Parkinsonovou nemocí mám to veliké štěstí být v péči FN Motol. Samozřejmě mi jako laikovi  v oblasti lékařské vědy nepřísluší se vyjadřovat k práci profesionálů.

Nicméně  ze subjektivního hlediska pacienta shledávám práci paní ošetřující lékařky jako naprosto profesionální a, lidský. Totéž platí o sestrách a sanitáři. S naprostou noblesou a úctou i respektem ke zdravotnímu stavu a psychickému rozpoložení pacienta  prováděli úkony, které nejsou bohužel v dnešní, nejen po lékařské stránce, velmi vyvinuté společnosti, bohužel, samozřejmostí.

O to více si vážím a chválím práci takových profesionálů. Na závěr těchto několika vět mi dovolte, abych vyjádřil výše jmenovaným  pracovníkům Neurologické kliniky  veliký dík a pochvalu za jejich vynikající práci a zároveň nesmírnou úctu a respekt k jejich velmi náročnému poslání.

A celé klinice přeji mnoho úspěchů ve vaší krásné, nicméně velmi náročné a odpovědné práci.

 

S pozdravem

Přemysl Čech

Autor: Přemysl Čech | středa 5.12.2018 2:42 | karma článku: 23,81 | přečteno: 1425x