ODA - další, kdo si koleduje

ODA, pro připomenutí Občanská demokratická aliance. Přiznávám, byl jsem jejím pravidelným voličem, než sama sebe ukončila. A pokus o její politickou reinkarnaci se nějak nedaří od samotného počátku.

Její volební program už není ani obyčejným opsáním téhož od jiných partají. Buď se její obnovitel a současně i předseda oddával dlouhému zimnímu spánku, nebo nedával pozor,když končili jiní v propadlišti dějin. A takový lektvar smíchaný s politickými agitkami považuje ODA zřejmě za smysluplné volební menu.

Pokud máte dost odvahy a navštívíte na internetu stránky právě s programem ODA, uvítá vás rozesmátý Vratislav Kulhánek, který nabízí za  podpis na Petici za jeho kandidaturu na prezidenta republiky účast v jakési loterii, kde vítěz získá automobil značky Škoda. Už samotné nosné heslo kampaně, přeškrtnuté slovo NEJDE a vedle zdůrazněné MUSÍ TO JÍT není nešťastné, ale přímo připomínající doby minulé.

Ostatně slovo MUSÍ se jako černá nit táhne celým seznamem bodů jejich slavného programu. A zase jen ta alibistická hesla, co musí udělat lékař, učitel, podnikatel. Ale co konkrétního udělá stát pro to, aby lékař měl kvalitní podmínky pro svoje poslání, aby pacienta MOHL vyléčit, co  udělá pro to, aby kvalitní podmínky měl pedagog a nebo podnikatel, který vytváří nová místa, o tom jaksi nikde ani zmínka. A ohánět se tím, že pan Nečas je pracovitý člověk, kterého je škoda, aby odešel z politiky, to bych nezkoušel.

Cílem ODA je spokojený občan. Něco mi to připomíná, vám ne?

Autor: Přemysl Čech | pondělí 9.10.2017 9:27 | karma článku: 0 | přečteno: 297x