Nedělní zamyšlení nad událostmi dnů příštích - volebních

Koho budu volit a půjdu vůbec k volbám? K volbám půjdu určitě. Protože jsou svým způsobem předělové a jestliže se před lety říkalo, ať jdeme volit, protože by nám to generace příští mohly vyčítat. Že to znělo jako klišé?      

Možná tehdy, ale ne teď. Půjdu k volbám, ale koho budu volit, to neřeknu. Je to věc mého svobodného rozhodnutí a také svědomí. A nemíním tu dělat herolda svaté pravdy a moudrosti.

Přesto ale ne nadarmo je voličem v naší zemi ten, kdo dosáhl plnoletosti a je svéprávný. A slova "Mě politika nezajímá" svědčí o příslušnosti k armádě alibistů. Osobně jsem proti volební povinnosti v intencích, v jakých je naznačil pan prezident Zeman. To už tady bylo! Nicméně jsem pro většinový volební systém a pro uznání výsledků jen takových voleb, kterých se zúčastnila nadpoloviční většina oprávněných voličů této země. Jinak se budou opakovat. Jen chronickým nechodičům k volbám vhodně "vrátit" jejich zájem na osudu této krásné země.

No dobře, přece jen něco prozradím. Budu volit stranu, ne nějaké hnutí, ať už se jmenuje jakkoliv. Uskupení toužících po moci v této zemi bez jakékoliv odpovědnosti, jasně deklarované ve svých stanovách, může sdružovat tak maximálně odpůrce branné povinnosti a ne ty, kteří budou po další čtyři roky spolurozhodovat o běhu událostí.

Autor: Přemysl Čech | neděle 15.10.2017 11:56 | karma článku: 0 | přečteno: 435x