Můj život s Parkinsonem - najít smysl každého dne

   Dnes něco konečně pozitivního, ve smyslu najití důležitosti každého nového dne. A tak trochu tady zúročím (snad) něco z toho, co jsem se zajímavého dozvěděl na psychosomatických kursech v rámci sebevzdělávání, ještě za doby mého pracovního poměru.

Měl jsem a pořád ještě mám v životě to štěstí, že jsem potkal člověka, který mi v těch do té doby nejhorších chvil (podle zase mého subjektivního soudu) mého života, poradil a ukázal cestu, kterou bych se mohl ubírat. Je to více než 7 let, co jsme se potkali. Dodnes to považuji za jeden z nejklíčovějších momentů mého žití. A potom začala cesta, dlouhá, nelehká, na které jsem najenou potkával naprosto nové lidi, však mnozí z vás vědí, co myslím, kteří mě obohatili. I v době, kdy jsem byl sám sobě nesnesitelným. 

Jsem většinou své povahy melancholik, a melancholické deprese, to je tedy něco. A to bych se nejraději neviděl a někdy i zabil. A co teprve ti druzí, kteří to se mnou snášejí. A i v těch chvílích tu byl naštěstí vždycky někdo, kdo mi podal tu pomyslnou ruku a zvedl z bahna. Věřte mi, nebo ne, opravdu jsem se začal ve svém věku učit, ale on se člověk často učí přece celý život, jak si najít pro pokud možno každý den něco pozitivního a hezkého, co mě čeká, i kdyby to mělo být až v samém závěru dne, těšit se na to. Od pokud možno brzkého rána, protože pro mě osobně to ráno většinou bývá nejsložitějším momentem dne.

A může to být i maličkost. Nicméně vás to "nakopne" na celý dne. A minulý týden? To byl v závěru vysloveně uragán takto pozitivních událostí. A zase. věřte nebo ne, na začátku byla chvíle, že bych nejraději do všeho kopnul. Ten člověk, který mi napsal ten mail, ve kterém mi to řekl naplacato, jak jsem ho naštval, tomu bych vlastně měl poděkovat. Ještě v tu noc, tedy přesně kolem třetí hodiny ranní, jsem napsal jeden blog, který změnil celý týden od základu. Ráno jsem měl ve své poštovní schránce několik nádherných mailů a já začal zase svět vnímat o dost jinak.

Pisatelům všech těchto mailů moc děkuji a zase se potvrdilo několik známých pravd, určitě si je najdete samy i sami. Hezký den.

Autor: Přemysl Čech | pondělí 30.9.2013 9:00 | karma článku: 6,87 | přečteno: 242x