Kdo má máslo na hlavě?

Až černým humorem zavání hláška, kterou jsem zachytil někdy minulý týden. Jestli se zdražení bude týkat také máslo na hlavě? Ostatně šéf jednoho nejmenovaného českého producenta mléčných výrobků by v tento čas asi prohrál kalhoty.

Ano, protože se v létě sázel o to, kam až se cena této základní potraviny (i když podle cen je už spíš v kategorii luxusní) vyšplhá. Copak asi říká dnes? 

Pan Miroslav Toman, šéf potravinářské komory nám radí, abychom kupovali méně másla, že tím podporujeme růst jeho cen. A producentům zase radí, aby vyváželi méně másla do zahraničí. To už zůstává rozum stát.

Tím, že některé řetězce "v akci", kterou uvádí ve svých letácích, máslo zlevní o 5 až 10 Kč, sice zajistí jeho velmi rychlý výprodej, ale zároveň podporují "nákupní turistiku" lidí, kteří nemají to štěstí,  že je některý z marketů blízko bydliště a často nemají ani automobil. Nebo někoho, kdo by jim nákup dovezl. Bude to tlak na dopravce, aby zvýšil cenu za dopravu?

Ostatně, před chvílí jsem se vrátil z nákupu v jednom ze supermarketů. Avizovali prodej másla se slevou. Už nebylo, dokonce ani to drahé!

Tak kdo má máslo na hlavě?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Přemysl Čech | středa 4.10.2017 15:10 | karma článku: 11,19 | přečteno: 400x