Kauza S-karty - co takhle kompromis místo podrazů?

   Už také občas vidím hodně rudě, když jenom to slovo S-karty někde slyším nebo jen letmo zřím. Je sice hezké, že pan ministr z vládnoucí ODS Stanjura se svojí stranickou kolegyní navrhuje řešení, nicméně je to zase způsobem všechno, co navrhli jiní je špatné, jen to naše je kvalitní.

A co takhle místo napadání a osočování a rovnou házení do odpadkového koše si konečně sednout a opravdu něco dělat a ne se jen tak tvářit. A dělat všechno pro to, aby spokojen byl hlavně ten, koho se výplata sociálních dávek týká.

Nejsem v dané problematice ani odborník, ani profesionál, ale co kdyby se v žádosti o poskytnutí  určité dávky vyplnila kolonka, zda žadatel požaduje výplatu dávky složenkou na poště, nebo pokud má u některého peněžního ústavu účet, a nemusí to zákonitě být Česká spořitelna, nepožaduje a priori výplafitu dávky převodem právě na tento účet. S tím, že by se tato pravidelná transakce, stejně jako třeba pravidelná výplata invalidního důchodu, oddělila určitou, vnitřní metodikou SSZ danou, identifikací platby. A poštovní doručovatele místo honění po benzinových pumpách a čerpacích stanicích ohledně zjišťování aktuální ceny pohonných hmot, motivovat finančně kvalitním doručováním výplaty těchto dávek těm lidem, kteří třeba nejsou schopni si vyzvednout peněžní částku na poště sami.

Jen se zkusit zamyslet a nedat jiným šanci si myslet, že ODS návrh podává ve smyslu jakéhosi politického odpustku.

Autor: Přemysl Čech | středa 19.6.2013 13:08 | karma článku: 8,43 | přečteno: 260x