ČSSD oportunisticky a alibisticky sama sobě

    Jestliže nazval pan Dientstbier Jiří pana Michala Haška oportunistou, pak by se měl zamyslet sám nad sebou a něco se sebou udělat. Hodně rychle a totéž platí i o panu Bohuslavu Sobotkovi a také například o vedení Středočeského kraje v barvách oranžových.

Ne, nebudu spojovat hrušky s jablky. Nejprve se budu věnovat dnešnímu hlasování o důvěře došasně designované vlády pana Rusnoka. Bohuslav Sobotka totiž ve stylu, kterým jako kdyby chtěl kopírovat pana Paroubka, tedy veskrze alibistickém, žádné řešení nenabízející, jen urážející a řvounský, zabalený do balíku s názvem "Počkejme si do voleb, ty pak vyhrajeme" neustále sebestředně doufá a věří ve veliký volební úspěch své partaje. Kdo ale ví, kdo ví? A navíc uvažuje o odejití ze sálu Sněmovny, až se bude o důvěře hlasovat. To pan Hašek, i když jeho populismus je také nemalý, se alespň chce, jak doufám, zachovat trochu jako chlap a nestydět se za to, jak bude hlasovat.

Kdysi pan Sobotka Bohuslav prohlásil, že pan Rath vlastně nic špatného neudělal, A teď se tak zatvářilo i současné, stylově staronové, zastupitelstvo Středočeského kraje v oranžovém hávu. Tak co si mám o těchto partajnících myslet? To je levicové myšlení zaměřené směrem k lidem? Pan Rath nic neudělal, nic neukradl, časopis kraje nezneužíval ve svůj prospěch a ve prospěch propagace své rodné strany? Takže nakonec, proč ho neoznačit za bezúhonného občana a jak jsem zjistil, novou módou mezi zastupiteli současnými a povětšinou oranžovými jsou teď muzea. Ale o opravě silnic zase nic.

Jenže tentokrát už nebude mít nárok ČSSD obvinit nikoho jiného, než sama sebe. A jsem velmi zvědav, jak se zachovají ve Sněmovně při hlaxování. Zase další špatná komedyje?

Autor: Přemysl Čech | úterý 6.8.2013 10:56 | karma článku: 14,83 | přečteno: 362x