ČSSD – alibismus v podobě čistě náhodné?

Včera pozdě večer mi přistál v mé poštovní schránce mail od  ČSSD, ve které se krátce vyjadřuje ke kauze lithium a Krušné hory. A obviňuje  Babiše ze lži. Nechci a nebudu nikomu dělat arbitra. Jen mi to něco nápadně připomíná.

V polovině 90 tých let minulého století dostal Jiří Paroubek, tehdy ještě jako radní zodpovědný za finance, od samotné Rady hlavního města Prahy za úkol, aby v součinnosti s ředitelem tehdy ještě Finančního odboru Magistrátu, „hlídal“ průběžně kurs amerického dolaru. To proto, aby v době, kdy kurs bude nejvýhodnější, došlo k výměně a Praha mohla splatit první splátku půjčky na dostavbu části metra trasy B v úseku Nové Butovice – Zličín.

Pan radní Paroubek zaspal  a Praze díky značnému kurzovému nárůstu dolaru  vznikla škoda nepatrná, bratru 40 milionů Kč. Pan Paroubek se oháněl tím, že je to vina ředitele Finančního odboru. Toho, protože v té době byl mým nadřízeným, jsem potkával, téměř se plížícího po chodbách Nové radnice. Na otázku, co se stalo, šeptal, že se bojí hněvu pana Paroubka a kdo ví, jestli nepříjde o místo. Říkali jsme mu, že Paroubek není  jeho nadřízený. Situace dospěla až do stádia, kdy na zasedání Rady hl. města Prahy vystoupil tehdejší tajemník Magistrátu pan Jan Vidím a připomněl panu Paroubkovi, že to je jeho odpovědnost.

premiéra.  Až jedna paní novinářka se zeptala a se zlou se potkala a s arogancí Paroubkovi vlastní.

A teď kauza lithium a dopis o lháři Babišovi a chrabrém ministru Havlíčkovi z ČSSD. Jsou pořád stejní!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Přemysl Čech | středa 11.10.2017 10:24 | karma článku: 0 | přečteno: 864x