Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co je normální v době abnormálně nemorální

   Ano, psát o politice, psát o něčem kultivovaně bez emocí a nad věcí, na to jsou tady veskrze povolanější a lepší pisatelé, to by bylo nošení dříví do politického pralesa zvaného Česká republika. Musíme se však velmi zamyslet nad  abnormalitou nemorálnosti současné doby.

Vím, že budu psát subjektivní pocity jednoho z deseti miliónů takových různých pocitů. Začneme pěkně od hlavy, která smrdí vždy nejvíce. Už se začaly srovnávat "úspěchy" prvních dnů v úřadě prezidenta republiky mezi Milošem Zemanem a Václavem Klausem. Srovnává se však nesrovnatelné. Svým způsobem Václava Klause od první chvíle nenechala média v tom negativném slova smyslu na pokoji, Miloš Zeman je také pod drobnohledem, ale jeho prasklá bublina "nadstranickosti", přímo na sjezdu sociální demokracie, už bez povšimnutí vybublala a navíc, jak je u nás dobrým zvykem, začal se vůči panu prezidentovi provozovat rektální turismus. A také, jak je dobrým zvykem, politizuje se řada oblastí běžného života, a také se nad tím už nikdo nepozastavuje. A tak kromě již hodně omílaného zpolitizování odborů, což nám pravidelně předvádějí dva odborářští exbosové pánové Falbr a Štěch, a zároveň i jejich současný boss Zavadil.

Jak jsem napsal, různé každodennosti se u nás politizují. A tak se politizují i hnutí, která sdružují lidi s jinou sexuální orientací. Vysocí funkcionáři několika bohužel už tak dost provařených stran se nechávají nejméně fotografovat, ne-li přímo natáčet na pochodech různobarevných těchto hnutí a vyřvávají, že budou bojovat v parlamentu o práva na adoptování a výchovu děti homosexuálními páry. A ve skutečnosti tyto politici pouze a jen, jako obvykle, sledují zviditelnění sama sebe. A už nevidí, či spíše nechtěji vědět, že těmto lidem, kteří pak mají často veliké trápení se svým coming-outem, nebo chcete-li se svojí upřímnou zpovědí. Nicméně doba je tak zvláštní, že k jiné sexuální orientaci je přímo dnes "in" se hlásit a tak se nezvykle zvyšuje počet těchto lidí. Nemůžeme zapomínat, že sexuální orientace je čistě soukromou věcí každého jedince a netřeba s  ní plnit stránky tisku, určenému k přehrabávání se ve společenské žumpě, tedy bulváru.

Politici ve světle svých zviditelnění zapomínají často na často již komunální problém s mládeží, nebo tento problém zmiňují pouze ve svých nabubřelých a všude vylepovaných volebních programech, a týden po zvolení už znají zase jen a jen sami sebe. A tak jsme svědci pokuřujících teenagerů v prostorách nádraží většinou autobusových, někdy i celé prázdniny. A jak se tito mladí baví, ví to vůbec někdo? Pustí si internet a jak je dnes moderní, "chatují". A prokecají celé hodiny a divili byste se, kde a co je na takových místech, kterým se říká místnosti, nebo i na sociálních sítích, dnes dovíte, a co je v této amorální době "in". A pak se divíme, že v době, kdy si vyměňují jedinci, zde působící, své zkušenosti z incestu, zoofilie a jiných zvrhlostí, jsou ještě tací, kteří homosexuály nazývají úchyláky nebo nemocnými. A taková bigamie? To je přímo společenská norma, kterou dokonce propagují a schvalují nejvyšší straničtí činitelé!

Ano, vždyť známý bigamista a bývalý hejtman, pan David Rath, který si říkal lékař, prosadil mezi společenské normy nejen bigamii, ale také rozkrádání majetku, který nebyl jeho osobním vlastnictvím. A ještě pak jsou hejtmani, kteří jsou páně Rathovými spolustraníky, chváleni panem prezidentem Zemanem a pan Rath označen za mučedníka, oběť politického komplotu a pan Sobotka Bohuslav, toho času předseda sociální demokracie dokonce sdělil nám hlupákům, že pan Rath vlastně nic špatného neudělal a že žádné čistky ve středočeské organizaci této oranžové partaje ať nikdo nečeká a bude se pěkně pokračovat v duchu rathových etrických norem, což ve Středních Čechách opravdu ČSSD striktně dodržuje.

Za chvíli už nebudeme umět asi rozpoznat, kdo je morální a kdo ne. Sodoma, Gomora, Kelišová!

Autor: Přemysl Čech | neděle 28.4.2013 12:24 | karma článku: 10,78 | přečteno: 363x
  • Další články autora

Přemysl Čech

Čechův nekroblog: " Au revoir, paní Hano Hegerová"

A zase ta neúprosná zpráva agenturní o tom, že nás opustil někdo blízký. Tentokrát o odchodu dámy s velikým D, při vyslovení jejího jména hned naskočilo slovo šanson. Paní Hany Hegerové (89)

23.3.2021 v 17:37 | Karma: 17,94 | Přečteno: 409x | Diskuse| Společnost

Přemysl Čech

Čechův nekroblog - Sbohem Honzi Vodňanský!

Dnes krutá a černá ta zpráva agenturní, že zase odešel někdo nám zvláště vzácný a oblíbený. Tentokrát sáhla po člověku vzácném jak koření, člověkem který oplýval humorem plným laskavé lidského.

11.3.2021 v 17:52 | Karma: 19,14 | Přečteno: 394x | Diskuse| Společnost

Přemysl Čech

Čechův nekroblog - LARRY KING (18.11.1933 – 23.1.2021

A zase ta zpráva smutná, co černým písmem agentura vyťukává. A tentokrát obzvláště smutný. Ve věku 87 let odešel do moderátorského nebe člověk, který se stall synonymem pro legendu moderování

24.1.2021 v 8:48 | Karma: 8,33 | Přečteno: 295x | Diskuse| Společnost

Přemysl Čech

Causa Pandemie aneb Co se to s námi děje?

Už nějaký pátek lehce nakukuj do světa čísel a statistik. Už za bývalého režimu se k datům přidávaly konstanty se směšnými názvy, jako např. Ovečkovina,, aby vyšly výsledky, ze kterých máme prospěch. Ale dnes?

19.1.2021 v 16:14 | Karma: 8,70 | Přečteno: 238x | Diskuse| Společnost

Přemysl Čech

Pokora v čase pandemie

Nemíním se v této, byť krátké úvaze, pasovat do role mravokárce, a pokud ano, tak maximálně sama sebe. Protože, jak říkají i odborníci, začít se má vždy od sebe. A ruku na srdce, kdo z nás tak učinil v době této a nedávno minulé?

18.1.2021 v 20:28 | Karma: 13,32 | Přečteno: 228x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Čínská armáda bude konat proti nezávislosti Tchaj-wanu, uvedl ministr obrany

2. června 2024  7:11

Čínská armáda bude konat „s rozhodností a sílou“, aby zajistila, že se Tchaj-wan nestane...

Zákon proti úhynu ryb. Všechny trubky svedené do řek se budou zapisovat

2. června 2024

Premium Rybáři si všimnou úhynu ryb v řece. Hasiči, zatímco havárii likvidují, na webové aplikaci vidí,...

Náš Den D. Jak se Čechoslováci v srdci Francie postavili divizi SS

2. června 2024

Premium Byla to nerovná bitva. Proti hrstce partyzánů stála elitní německá divize SS Das Reich na tancích...

Australský stát jmenoval tajemníka pro „pro změnu chování mužů“

1. června 2024  20:18

Guvernérka australského státu Viktoria Jacinta Allanová jmenovala poslance Tima Richardsona jako...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 2151
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1001x
Přemek Čech,

Seznam rubrik