Čechův nekroblog - Peter Fonda (+79)

Zase ta zpráva agenturní, zase ta zpráva smutně vyťukaná. O tom, že nás opustil někdo blízký. Tentokrát před pár hodinami v dalekém Los Angeles ve věku 79 let známý americký herec a producent., Peter FONDA .

Peter Fonda, mnohdy opomíjený člen slavné herecké rodiny Fondů. Opomíjený díky slavnému otci Henry Fondovi, slavné sestře Jane Fondové a také dnes již slavné dceři Bridget Fondové.

V našich luzích a hájích se mohl Peter Fonda stát slavným díky svému přispění, a to nejen hereckému, v dnes již téměř kultovním snímku s názvem Easy Rider. Filmu nízkorozpočtovému o cestě dvou motorkářů napříč velikou vlastí. Filmu, který v době svého vzniku díky hereckému umění hlavních protagonistů pánů Fondy, Hoppera a také Nicholsona, hudbě i námětu, boural rekordy návštěvnosti po kinech celého světa. 

U nás zasáhla včas normalizační cenzura. Film, na který se už začaly prodávat vstupenky do největších pražských kin, byl na poslední chvíli "z technických důvodů" stažen.

Na další film s Peterem Fondou jsem si já osobně musel počkat až do roku 1980, kdy byl do našich kin uveden film s českým názvem "Vězeňské blues" (v originále Outlaw blues). Tento snímek však již zdaleka nedosahoval kvalit filmu Easy Rider.

Čest památce tohoto herce!

Autor: Přemysl Čech | sobota 17.8.2019 9:03 | karma článku: 11,22 | přečteno: 216x