Čechův nekroblog - Marie Frederiksson (+ 61)

Zase ta černá zpráva agenturní, která přinesla tu smutnou novinu, že nás opustil někdo, koho jsme měli moc rádi a koho jsme si vážili. Ve věku 61 let zemřela zpěvačka švédské světově proslulé formace Roxette Marie Frederiksson.

Švédské uskupení Roxette, které tvořili zpěvačka  Marie Frederiksson a zpěvák, kytarista a skladatel Per Gessle, vzniklo a do povědomí posluchačů se dostalo v polovině 80 let.

Zprvu si Roxette získávalo hlasy fanoušků hlavně v Evropě. Až píseň "It must have been love", která zazněla v úspěšném americkém filmu "Pretty woman" znamenala jejich raketový vstup na severoamerický kontinent. Hity jsko "Joyride", "Sleeping in my car", "Look", "Soul deep", "Listen to your heart", "How do you do?", "Almost unreal"  a mnoho, mnoho dalších, doslova válcovaly hitparádové žebříčky po celém světě.

V roce 2002 zasáhla skupinu těžká rána. Marii byl diagnostikován zhoubný nádor na mozku. Skupina okamžitě přerušuje činnost a Marie absolvuje velmi náročné operace. V roce 2006 vydává Roxette kompilaci s názvem "Roxbox"  k 20. jubileu své činnosti. Ještě hraje na svatbě švédské princezny a pak se ozve opět atak Marriny nemoci.

Čest její velké památce!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Přemysl Čech | úterý 10.12.2019 15:03 | karma článku: 17,48 | přečteno: 295x