Čechův nekroblog - LARRY KING (18.11.1933 – 23.1.2021

A zase ta zpráva smutná, co černým písmem agentura vyťukává. A tentokrát obzvláště smutný. Ve věku 87 let odešel do moderátorského nebe člověk, který se stall synonymem pro legendu moderování

 Poprvé jsem měl možnost poslouchat umění tohoto velikána v době, kdy na dočasnou dobu do nových prezidentských voleb střídal ve funkci ministra zahraničí USA Jamese Bakera (prezidentem USA byl v té době George Bushe sr. )  důstojný pán s hůlkou, Lawrence Ehreberger. Od té doby jsem neslyšel tak inteligentně a s nadhledem vedenou debatu. Žádné skákání do řeči, žádné urážky a dvojsmyslné narážky, žádné úšklebky či vyhrožování odchodem ze studia. Ohromné zázemí znalostí, vědomostí, s jakými Larry přicházel vždy do studia! Poslouchal jsem celou debatu bez hnutí a bez hlesnutí.

  Podruhé byla jeho hostem současná první dáma USA, Michelle Obama,  a to ještě v době, kdy byl její manžel v pozici kandidáta na prezidenta a čekal ho maratón setkání se svými voliči a předvolební kampaň. Opět velmi slušně a inteligentně vedená debata, s vybraným slovníkem Larryho, s ohledem na skutečnost, že proti němu v křesle pro hosta sedí dáma.

   A do třetice . Poslechl jsem si záznam jeho debaty s významným hostem z hudební oblasti, nikým jiným, než zpěvákem a kytaristou, a také zakladatelem legendárního uskupení Bon Jovi, Jonem Bongiovim. S nadhledem a lehkým humorem vedli oba pánové debatu o budoucnosti, respektive nastupující generaci interpretek a interpretů v USA. Mluvili tak, že byla radost poslouchat, a hlavně jim bylo rozumět každé slovo.

 A následovala by armáda dalších osobností jako Michail Gorbačov. Dalajláma, Paul McCartney, Mick Jagger, Madonna a další a další.

   Čest Vaší památce,  dear Larry!

Autor: Přemysl Čech | neděle 24.1.2021 8:48 | karma článku: 8,33 | přečteno: 293x
  • Další články autora

Přemysl Čech

Pokora v čase pandemie

18.1.2021 v 20:28 | Karma: 13,32

Přemysl Čech

Svatopluk Karásek (+ 78)

21.12.2020 v 7:43 | Karma: 14,71