Čechův nekroblog - Karel Gott (+80)

Dnes ta zpráva z nejsmutnějších. Ve věku 80 let nás opustil člověk, na jehož výčet výrazů pro skutečnost, jak nám byl blízký a čím nám byl blízký, by nestačilo ani sto stran. Odešel KAREL GOTT. Odešel tam, kde je plno hvězd.

O krásných setkáních - nesetkáních s Karlem. Nikdy jsme se spolu nesetkali, fyzicky. Ta setkávání srdeční, byla pozdní, o to však intenzivnější. Všechna mě stejně oslovila i pohladila.

Karel byl neskutečně příkladný profesionál a perfekcionista. Dbal na co nejčastější setkávání a kontakt se svým publikem a svými věrnými fanoušky. Na to, co ve světě je již po dlouhou dobu pravidlem a společenskou normou. Jak říká James Hetfield ze skupiny Metallica: "Nikdy nesmíme zapomenout na to, díky komu jsme populární". A Karel na to nikdy nezapomněl.

Karel uměl skvěle zpívat, prostě všechno Od Macejka z Malacek přes vynikající gospely a tradicionály, klasiku a bellcanto nevýjímaje, až po rock and roll a Forever young od Alphaville. Jen se o tom nesmělo veřejně psát, jen to mít schované v srdci. Škoda, že nebyl Jeníkem v Prodané.

Karel znal množství židovských vtipů, na jejichž vyprávění musíte mít ten "košer fištrón". A toho měl Karel požehnaně!

Čest tvé památce, příteli nás všech!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Přemysl Čech | středa 2.10.2019 14:09 | karma článku: 21,50 | přečteno: 596x