O tom, že vláda zvyšuje DPH hlavně na děti...

Když se člověk jenom trochu zamyslí nad tím, co zvýšené DPH může přinést teď a co v budoucnosti, je mi z toho trochu úzko. Tak asi určitě nic současné vládě nehrozí, protože tímto opatřením nezvýšila přímo cenu piva... Ale jednotlivé položky, které zdraží jsou jasným signálem trojkoalice mladým rodinám, že děti jsou v tomto státě luxus, za který je nutno si připlatit.

Když pominu potraviny, kde to zdražení pro děti bude také drastické, ale možná i díky tomu, že dětem moc nevoní svačiny z domu a raději si kupují ve školních automatech či přímo bufetech to, na co mají skutečně chuť. Často svačina skončí v koši na odpadky, učitelky by mohly vyprávět a netýká se to jen svačin, ale i nedojedených obědů. Myslím si, že s jídlem se stále ještě v některých rodinách hodně plýtvá. Za našich časů, žádné bufety ve školách nebyly a bylo zvykem sníst to, co rodiče nachystali. Nebylo ani žádné kapesné, jen občasné "všimné" a člověk se od mládí učil žít skroměji. Prostě to zdražení potravin je relativní..

Daleko horší, vzhledem k populační politice mi připadá snad zdražení všeho ostatního a jde tu přímo o cílený útok na mladé rodiny. Předně staticíce za nové byty, tedy i ty startovací...větší cena za teplo, za vodu, za plenky, za knihy, za léky a vitamíny, za nealko nápoje, za dopravu, to sice zasáhne, tak nějak všechny, ale nejvíc mladé rodiny. A děti se opravdu stanou luxusem. Ale když si mladí lidé nebudou moci dovolit mít děti, kdo je jednou bude živit?

Stát na tom z krátkodobého hlediska určitě vydělá, ale z dlouhodobého, právě to, co dnes tím chce záplatovat, tedy důchody, může přivést na buben úplně. Nebude mít na ně, už kdo pracovat.

A tak to vypadá, že současná vláda přijala docela absurdní řešení. Nemáme zájem o novou generaci, máme zájem o přistěhovalce a ti ať tu důchodovou reformu spolu s ubývajícími občany zaplatí v daních.. K čemu děti, když jsou pro stát drahé, to raději levný dovoz hotové pracovní síly... Hlavně, že my politici a naše "byznys zázemí" si děti budeme moci dovolit a ty chudé ať vezme třeba čert...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Přemysl Čech | čtvrtek 3.3.2011 11:39 | karma článku: 44,80 | přečteno: 8305x
  • Další články autora

Přemysl Čech

O víře.

1.2.2024 v 11:46 | Karma: 6,08

Přemysl Čech

O vypočítání osudu.

14.12.2023 v 11:58 | Karma: 7,31

Přemysl Čech

O kapacitě naší planety.

24.11.2023 v 12:22 | Karma: 6,88

Přemysl Čech

O genetické manipulaci plodin.

12.10.2023 v 12:02 | Karma: 11,03