O tom, že po důchodové evoluci, musí přijít nutně revoluce..

Přátelé, tak mě napadlo, jak zajistit, aby lidé zase mohli chodit do důchodu v šedesáti, možná, i dřív a na důchody bylo zase dost peněz..

Má to ovšem pár drobných háčků, ale, jak znám český národ a jeho politiky, sílí ve mně optimismus, že se to jednou prosadí i celosvětově..

Tím prvním háčkem je, že nevím o nikom lepším, kdo by to mohl u nás uvést do života, než o panu Kalouskovi, to je jediný člověk, co umi zdanit všechno, včetně obědu a párátka po něm..

O co jde. Ti starší si jistě ještě pamatují, jak jsme se učili v dějepise o "pravěku" kapitalismu, kdy dělníci ze vzteku rozbíjely stroje, protože jim braly práci.. No naštěstí jsou už pryč ty časy, protože takový stroj není žádný třídní nepřítel, ba naopak, může se stát spojencem pracujících.. Zdánlivě to nemá žádnou logiku, vždyť právě ty pořád dokonalejší automatizované stroje, které nás směřují do robotizované společnosti, ponechávají člověkovi stále méně práce. Je přece jasné, že s dalším technickým pokrokem nutně poroste i ta nezaměstnanost, jelikož výroba třeba jednoho auta spotřebuje čím dál méně lidské práce a saturace trhu není nekonečná. Takže, čím víc bude dokonalejších a sofistikovanějších výrobních linek, tím bude i víc nezaměstaných ve výrobě a tím méně se tak odvede na důchodový fond.

Proto bych rád panu Kalouskovi navrhl, aby zdanil i ty stroje. Já nechápu proč by takový robot, nemohl odvádět na důchodový účet státu třeba 5% ze své pořizovací ceny a nebo 15% z přidané hodnoty, kterou vytvoří.. Byl by to první krok ke komunistické společnosti, ve které už žije část romského etnika po celém světě.. Tak proč by jsme tak nemohli žít i my? Stroje by za nás pracovaly, i odváděly peníze na důchody.. Já pevně věřím, že pan Kalousek to ještě ve svém funkčním období stihne a zdaní ty naše důmyslné náhražky, protože lepšího daňaře a ranaře opravdu neznám.

Tím druhým háčkem je to, že by se to nutně muselo zavést celosvětově, aby nám místo Romů neutíkaly za lepším právě ty drahé stroje.. A hlavně by se pro ty roboty musely odbourat daňové ráje.. Asi taky, na vzdory panu prezidentu Klausovi, by bylo nutné ustanovit celosvětovou únii jejich stejného zdanění a pak, pro "sichr", bych těm chytrým strojům zakázat odbory.

Tak co pane ministře, půjdeme do toho spolu? Jistě tušíte, že je to na nobelovku za ekonomii. A víte, jak by jsme jednoho člověka naštvali? To přece stojí za to. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Přemysl Čech | středa 31.8.2011 7:11 | karma článku: 22,38 | přečteno: 1324x
  • Další články autora

Přemysl Čech

O víře.

1.2.2024 v 11:46 | Karma: 6,08

Přemysl Čech

O vypočítání osudu.

14.12.2023 v 11:58 | Karma: 7,31

Přemysl Čech

O kapacitě naší planety.

24.11.2023 v 12:22 | Karma: 6,88

Přemysl Čech

O genetické manipulaci plodin.

12.10.2023 v 12:02 | Karma: 11,03