Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
O

obcas

31. 8. 2011 8:54
Ne kazda "scifi' je 'scifi'

Konecne nekdo popsal umyslny ci neumyslny idiotismus nasich socialnich inzenyru tvrdicich,

ze pro zajisteni duchodu v budocnosti potrebujeme vic a vic deti, vic a vic dovozove pracovni sily

a to i kdyz uz ted neni prace.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

31. 8. 2011 8:22
tak ...

vzhledem k zaveru clanku nepredpokladam, ze by jste to myslel az tak uplne vazne ... protoze jinak je to uchylarna srovnatelna snad jenom s ekonomickym prgramem cssd ;-)

0 0
možnosti

premisil

31. 8. 2011 8:48
Re: tak ...

No jsem rád, že jste si toho přece jen všiml....:-)

0 0
možnosti
PH

petrph

31. 8. 2011 8:12
žili jsme v takovém ráji 40 let

Všechny stroje patřily státu, všechny továrny patřily státu. stát nedostával na svoje výdaje nějakou vymaštěnou daň x procent ze zisku (pochopitelně jen z toho co se přizná a po odečtení všech vymyšlených nákladů) , ale celý zisk, který továrny vyprodukovaly. Takže bylo dost peněz na důchody na zdravotnictví, stavělo se metro, školy, nemocnice, kulturní domy,dokonce i na (světe div se) zápornou daň pro základní potřeby.

A nám to nebylo dost košér a mleli sme cosi o po potřebě svobody, tak teď si jí užívejme... a na majetek kapitalisty nešahejme a žádné daně ze strojů nezavádějme ...Nakonec jestli chce stát šetřit,vyplácí eště zbytečně vysoké důchody, mateřskou, sociální dávky, nemocenskou, taky ještě může zvednout DPH, atd atd.. no né???

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

31. 8. 2011 8:29
Re: žili jsme v takovém ráji 40 let

jo jo, na vsechno bylo ... jenom nas za tech ctyricet let ekonomicky predehnalo nmecko, rakousko, cela zapadni, severni a jizni evropa, a srovnavat jsme se mohli mozna tak s vychodni casti albanie ... vskutku zemsky raj to napohled ;-)

mimochodem, vy se opravdu z nejakeho levicove uchylneho duvodu domnivate, ze kdyby nejaky stat tu dan z prace stroju zavedl, tak ze se firmy vlastnici ty stroje okamzite neseberou a neprestehujou ty stroje o par kilometrru vychodneji ? nebo snad opravdu vyznavate myslenku, ze zavedeni dane z prace stroju automaticky znamena, ze tu samou dan v te same vysi obratem zavedou VSICHNI ostatni, aby to tomu jednomu statu neprislo blbe ? a mohu vedet, jakym zpusobem chcete k necemu podobnemu donutit treba takovou cinu ? to jako ze ji hezky poprosite, jestli by nebyla tak hodna a nezbavila se dobrovolne sve konkurencni vyhody, protoze vam se to takhle nelibi ?

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

31. 8. 2011 8:01
jo jo

Jo jo.... zbytek světa bude tak nehorázně pitomej že když my si zavedeme ekonomickou nevýhodu tak oni "any to bylo fér" to udělají taky...

Kruci probuďte se... už by ste mohl vidět že to nefunguje... ty daňové ráje, Čína a podobné země s nadšením sledují každé zvýšení daní v Evropě a USA... protože tím se znevýhodňujeme oproti nim.

chybně předpokládáte že jenom proto že vy a váš dav je ochoten skočit do propasti lidi mimo ten dav a v jiných daqvech vás budou ochotně následovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 25,15
  • Průměrná čtenost 1411x
Snažím se žít podle svého motta:
"Je lepší jít za sluncem, než za svým stínem."