Kritika návrhu nové azylové politiky EK

Návrh nové azylové politiky EK je šílený nesmysl a naprosto v rozporu s přáním obyvatel a migrantů.

Odcituji z článku na idnes: „Azylové řízení by už nadále nemuselo být v rukách jednotlivých států Evropské unie. Řídila by ho centrální evropská agentura, která by měla pobočku v každé členské zemi a azylanty by rozdělovala podle předem daného klíče. Současný dublinský systém je podle Evropské komise již neudržitelný. „

Evropská komise chce opět zavádět již odmítnuté a nefungující kvóty na přidělování migrantů do jednotlivých členských zemí EU. Evropská kancelář na podporu azylu (EASO)má dostat pravomoc na jednotné přijímání migrantůa otevřít pobočku v každé zemi. Argumentují tím, že rozdílné azylové podmínky vedou k chaotické migraci do zemí jako je Německo, Švédsko apod. Nevěřím, že tento návrh bude odsouhlasený vládami všech členských států.

Musím důrazně protestovat proti dalšímu pokusu o přidělování migrantů dle kvót do jednotlivých zemí EU. Nepřejí si to občané a navíc to nemůže fungovat.  Je to jen několik dní co od nás odjeli do Německa křesťané z Iráku, protože u nás nechtějí žít. Podobně by to dopadlo i s těmi co sem budou na základě kvót přiděleni. Nemůžeme nikoho nutit žít, kde nechce.

Potřebujeme více evropských státníků jako je maďarský premiér Viktor Orbán, který řešil rozumně migrační krizi, když přes Maďarsko procházelo tisíce lidí denně a to výstavbou plotu. Tímto přispěl k ochraně vnějších hranic Schengenského prostoru.

Nikdo se nemůže divit, že EU má dneska v naší zemi pověst RVHP západu. Úřednici co vytvářejí podobné návrhy, jsou zcela odtrženi od reality a žijí ve svém skleníku. Tahle organizace se už nedá zreformovat. Zbývá už jedině, aby se rozpadla a byla další šance na vytvoření nové organizace suverénních evropských států bez byrokracie, parlamentu a EK.

V dalším článku napíšu svojí představu o rozumném řešení migrační krize.

Další články na téma migrace:

Austrálie jako vzor imigrační politiky

Migrační krize a dohoda s Tureckem?

Teroristické útoky v Evropě?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Prášil | středa 6.4.2016 19:43 | karma článku: 34,35 | přečteno: 913x
  • Další články autora

Martin Prášil

BREXIT II

23.7.2016 v 18:05 | Karma: 22,14

Martin Prášil

BREXIT

23.6.2016 v 22:28 | Karma: 29,37

Martin Prášil

Obamova návštěva v Evropě

24.4.2016 v 19:32 | Karma: 32,14