Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zase už je "černá svině" víc než "svině bílá"

Tutlaný případ Partrika z Krupky, ke kterému se media, včetně renomovaných  postavila zády,  a který by byl býval zmizel z pozornosti veřejnosti  nebýt odvahy několika bloggerů o něm psát v době kdy ještě bylo ticho po pěšině,  a riskovat tak zánik svých blogů, se dnešním dnem, rozhodnutím odvolacího soudu ,  zařadil přesně k těm případům, o kterých se  mezi lidem vcelku  trefně říká že " černá svině je   víc než svině bílá".

Ono lidové sarkastické rčení vychází ze skutečnosti, že nazvu li Roma "černou sviní" jsem oprávněně označen za RASISTU, zcenzurován a mohu být i trestně stíhán.  Když však útočí Romové, při jejich útoku padnou slova jako - cituji článek zpravodajství idnes  - " Zabiju tě, ty bílá svině. Žádnej bílej se nebude roztahovat na našem teritoriu" , to celé při mlácení lopatou a pokusech oběti vypíchnout oči,  a kdy  dokonce přivolaný Romský policista oběť zastrašuje a zametá stopy, aby jeho soukmenovci vyvázli beztrestně  - se  podle českých soudů  o rasizmus nejedná (viz případ  mediálně i na idnes známý jako Lynchování bílé svině ").

Lidé tímto úslovím reagují na situace, kdy mají pocit, že je Romům naddržováno a že dostávají mírné až směšné tresty v situaci, kdyby bílý za totéž dostal flastr jako řemen za použití všech možných přitěžujících okolností. Na situace, kdy je použit výrazně jiný metr.Toliko na  drobný úvod.

29. Dubna 2010 byl v Krupce napaden dvěma  Romskými mladíky nezletilý, dvanáctiletý Patrik. Poté co se ukázalo že nemá peníze,  byl pro svoji barvu pleti a rasu  Romy  ponižován,  mučen, týrán,  zmrzačen a skoro zabit. A mimojiné i znásilněn. Onen útok, jehož detaily se zde zdráhám popisovat, koneckonců detaily medii proběhly byl natolik brutální,  násilný,  cynický a především rasistický,  že si vysloužil u  části veřejnosti i přirovnání "Vítkov naruby". Když dostal útočník maximální možný trest pro mladistvé, zdálo se, že bude spravedlonsti alespoň v tomto případě učiněno zadost.  Jenže chyba lávky. Násilníkovi byl trest v odvolacím řízení  snížen a to hned na polovinu.  Z deseti let je tak náhle roků 5.Nemám slov.

Pět let za brutální, rasistický a  sexuálně motivovaný pokus  vraždy dítěte ? Připomeňme že  Patrikovi bylo v době činu 12 let. Připomeňme, že povedná  dvojice Patrika nutila provádět jim orální sex a polykat jejich sperma.   Nezlobte se ale Spravedlnost tady  -  promiňte vulgarizmus  - úplně ochujela.   V případě bílých pachatelů by se  hovořilo o pedofilech. Mluvilo by se o  kastraci. Doživotní zabezpečovací detenci sexuálních maniaků. Čím se liší tito pachatelé například od  řádění sadisty v Kmetiněvsi ?  Jako občan mám  opravdu silný pocit, že prostě a jednoduše jedině  TOU  SPRÁVNOU BARVU. A odškodné pro Patrika, ani náklady na jeho léčbu  (srovnejte s Vítkovskou Natálkou) po nich zdá se také po pachatelích nikdo nepožaduje :-/

Zeptám  se Vás pane redaktore Bango. Co by jste temhle lidem přál jako adekvátní trest, kdyby byl Váš jmenovec Patrik (z Krupky ) Váš syn ?  Kdyby byla Natálka z Vítkova  Vaše dcera, víme co by jste pokládal za trest adekvátní  - viz váš článek. Můžete si to dovolit napsat,  jste Rom a navíc cenzor a redaktor. Váš názor tu platí víc než můj a už ve starém římě říkali krom okřídleného "Non olet" i neméně okřídlené  "Qoud licet..."

Kdybych napsal na plnou hubu  co bych oněm dvěma násilným grázlům přál já,  kdyby byl Patrik syn můj,  byl bych označen za rasistu ( bez ohledu na to že kdyby Patrik z Krupky byl mým synem provedl bych totéž s útočníky bílými, zelenými, modrými fialovými nebo promězamě bleděrůžovými se žlutejma puntíkama )  a byl by jste to patrně prvním  Vy, kdo by ten můj článek zakázal a můj blog zrušil, kdyřž už ne pro rasizmus tak pro propagaci násilného řešení konfliktů.

PS: Česká společnost NIKDY nebude brát Romy či cigány jak chcete za rovnoprávné, dokud se jim bude měřit podstatně jiným metrem a pokut si nebudou občané jisti, že v případě násilného a rasistického excesu dostane Rom stejný trest jako bílý. Domnívám se že by se za to aby podobné romské násilné excesy byly potrestány co nejpřísněji a co nejtvrději by se měli  zasadit SAMI ROMOVÉ A ROMŠTÍ AKTIVISTÉ, BLOGERY NEVJÍMAJE. Jen tak, že budou sami uplatňovat a propagovat stejný metr, mohou s "rasizmem" i rasizmem v čechách opravdu účinně bojovat.

Před nepříjemnou pravdou však nelze donekonečna uhýbat a filozofie "zavřeme li oči strašidlo zmizí", nebo  dokonce mentalita cenzury, zakázaných témat, rušených diskuzí  a přístupu ve  stylu "kill the messenger", věci jen zhoršují.

PS: doufám že tento můj článek na blogu není  mým  nedobrovolně  posledním.

PPS: Prosím vystříhejte se v diskuzi rasistických témat a nekultivovaného vyjádření. Nedávejte záminku k čistce. Děkuji.

K problematice doporučuji svůj dřívější článek Maturita, u které Romové (a nejen oni) propadli

 

 

Autor: Martin Prášek | čtvrtek 17.3.2011 21:18 | karma článku: 48,38 | přečteno: 16962x
  • Další články autora

Martin Prášek

Kde vlastně umírají ti očkovaní ?

Neočkovaní plní JIP. Neočkovaných je na JIP 70 - 90 procent. To jsou informace, obíhající v mediálním prostoru, doplněné často i rozsáhlými grafy a analýzami. Jenže...

2.12.2021 v 13:04 | Karma: 39,00 | Přečteno: 6046x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Rozhodnutím Strany Bezinfekční aneb: Česká cesta k Bergamu 2020

Pamatujete si ještě na jaro 2020, kdy Covid kosil sever Itálie ? Přetížené špitály, doktoři rozhodují koho zachraňovat a koho ne. Lockdown, deprese. Mrtví. zničené rodiny i živnosti. Tak k tomuhle vážení, máme dobře našlápnuto.

24.11.2021 v 8:22 | Karma: 22,64 | Přečteno: 584x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Ptal jsem se tehdy Babiše. Nyní se ptám Vás pane Fialo.

Ještě než začalo covidové šílenství, položil jsem Andreji Babišovi na stránkách SILNÉ ČESKO otázku, co se bude dít. Neodpověděl. Nyní v předvečer dalšího LOCKDOWNU pokládám tytéž otázky Vám, jako budoucímu premiérovi.

22.11.2021 v 12:39 | Karma: 22,24 | Přečteno: 936x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Může očkování proti covidu ve svém důsledku nechtěně zabíjet ?

Obávám se, že ano. Nemyslím však teď nežádoucími účinky apod, ale nezamýšlenými důsledky, kterými očkování a zbrklá kampaň kolem, ovlivnilo psychiku a myšlení lidí a vlastně celý SYSTÉM tak, že následky mohou být vpravdě smrtící

21.11.2021 v 8:53 | Karma: 28,60 | Přečteno: 1289x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Žádný očkovaný Skot aneb lesk a bída COVID statistiky

Mentata ovládáš informacemi. Kontroluj, jaké informace dostane, a přesně víš, co udělá. Baron Harkonen.Přesně na tento výrok hlavního záporáka z knihy Duna jsem si vzpoměl při silných prohlášeních o epidemii neočkovaných.

15.11.2021 v 12:17 | Karma: 25,66 | Přečteno: 748x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 330
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3056x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...