Páska přes pusu pro Zemana ? Nebo pro jeho kritiky ?

Prezident Zeman měl svůj inaugurační projev. Jak je v demokratickém státě obvyklé, některým se líbil tak mu nadšen zatleskali, jiným se nelíbíl a tak se proti němu ohradili.V normální společnosti by se nad tím nikdo nepozastavoval.  Co je však komické, jakou vlnu odporu ze strany "nadšených tleskačů" sklidili ti, kteří si dovolili - považte - netleskat. A co více, nejen neplácat, ale dokonce se proti projevu komentářem nebo třeba peticí - vymezit a ohradit.

Již při prvních nesohlasných reakcích po zvolení MZ prezidentem se koneckonců rozezvučelo celé stádo sirén, volajících po umlčení těchto negativních reakcí a komentářů.   Vrcholem budiž  například blog Miroslava Kodeta -  Nelze už dál tolerovat drzost a sprostotu facebookových juvenilů    Logika toho blogu je odzbrojující:  Jsou mladí, jsou pravicoví a nejsou dostatečně uctiví k páně Kodetovu Idolu => ergo jsou to drzí fašisti a a je třeba vyzývat k represím za to že si ti mladí zobáci dovolili projevit jiný názor (!)

(Mimochodem, pane Kodete, nebude Vám vadit, když ve stejném duchu,  v jakém Vy dehonestčně ve svém článku  lepíte přívlastky  na své oponenty  - ehm oponenty Miloše Zemana - "drzý sprostý pravicový fašizující  juvenil", přilepím na Vás  ve stejném duchu dehonestující přívlastky " stalinistický senilní levičácký geront " ? )

A jsme u jádra pudla. Ať už jde o levičány obecně nebo o vyznavače Miloše Zemana (což jsou levičáni sui generis), mají ve svých povahách dva společné rysy. Tím jsou DVOJÍ METR... a DVOJÍ MORÁLKA. Jedna pro nás, jedna pro naše odpůrce. Pravičáci kradou a tunelujou, my levičáni ne a když náhodou někoho z našich chytí tak ten krást může protože krade málo a vůbec to nevadí, protože on je přece  NÁŠ. To jen MY máme ten správný názor. jen MY máme právo plivat na všechny kolem . Jen MY máme právo bonmotovat, ponižovat oponenty, mít na ně narážky, kritiku nebo lži a sprostotu.

 Ale  MY máme svého IDOLA a třikrát běda kdo jej kritizuje, polemizuje s ním (s námi) nebo dokonce,  jej krmí stejnou kaší jedovatostí, arogance, sprostoty, lží a pokrytectví, jakom MY jediní oprávnění v zájmu  Spravedlnosti a Civilizace  v přehršlích ládujeme těm, kdo ze svého přesvědčení  S NÁMI a S NAŠÍM SVĚTONÁZOREM  nesouhlasí ! To je potom oheň na střeše.

Mentalita české společnosti se opět (?) blíží parafrázovanému komunistickému  heslu "kdo nečurá s námi čurá proti nám" . A to je škoda. Národ, který zapomíná vlastní minulost, ji totiž musí znovu a znovu prožívat.

PS: Jsem si jist, že  jak Václav Havel, i Václav Klaus i Miloš Zeman, před tím než vstoupili do boje o Hrad, byli srozuměni, s tím, že jejich kroky budou lidé HODNOTIT , že budou pod DROBNOHLEDEM,  a že se stanou terčem KRITIKY ať již té konstruktivní nebo  emotivní a že ono latinské "Qout licet Iovi non licet bovi" ve vrcholné politice platí i opačně. A že s tím MUSELI POČÍTAT !

Autor: Martin Prášek | čtvrtek 14.3.2013 15:32 | karma článku: 18,30 | přečteno: 1013x