Ještě někdo může věřit, že jej před teroristy ochrání tzv. stát ?

Poté co se Norská policie na cestě k řádícímu Brievikovi i s člunem potopila, je tu další skandál nevídaných rozměrů. 13.11 při masakru v Pařížském klubu Bataclan byla v jeho blízkosti těžce ozbrojená vojenská hlídka. Nezasáhla

Stále více se ozývají z Brusele hlasy, že zbraně k sebeobraně nepatří do rukou občana. Že jedinou ozbrojenou složkou má být stát,  že ten udělá vše proto, aby své občany před padouchy ochránil. Jako noční můra pro tyhle eurohujery  a pseudopacifisty pak musí působit následující zpráva. Staví totiž jejich teorie naprosto naruby. Lépe řečeno, ukazuje v tom pravém světle. 

Během teroristického útoku v pařížském klubu Bataclan 13. listopadu 2015 byla v jeho blízkosti ozbrojená vojenská hlídka, avšak nezasáhla, protože jí to nepovolovala služební pravidla. Televizi RTBF to v úterý řekl Georges Dallemagne, poslanec belgického parlamentu.„Nezasáhli, protože nedostali rozkaz,“ líčil poslanec.Kvůli absenci rozkazů vojáci, spadající pod francouzské ministerstvo obrany, nemohli ani půjčit své zbraně kolegům z policie. Policistům totiž zase chyběla výzbroj, kterou by mohli použít proti atentátníkům řádícím uvnitř klubu.zdroj: Novinky.cz

Hlavně že po útocích hrdinná Francie vyhlásila málem že ne stanné právo. Výjmečný stav, zákaz demonstrací a tak dále a žendarméry se samopaly se ještě nyní hemží celá zem.  Otázkou ovšem je, zdali by bez rozkazu vůbec  byli co platní. Ale čekání na rozkaz v situaci akutního  teroristického útoku (kdy  velení ještě NENI zkonzolidováno)  jest vpravdě tím pověstným čekáním na pana Godota. který buďto nepříjde. A když už příjde, bude to pozdě.

Každopádně, při čtení této zprávy se mi vybavila nesmrtelná scéna z Werichovy Těžké Barbory, kdy vojsko Yberlanďáků jeho náramného výtečnictva knížete  Filipa překračuje hranice na Eidamské území.  Voják se neptá, Tramtadadadá ! A hlavně NEMYSLÍ.

vzhledem k chybě v administraci blogů nelze pustit video od  časového úseku,  prosím přesuńte si přehrávač na čas 15:01 manuálně.

Doufám, že velící důstojník té hlídky také dostane "pro manželku zajíčka a pro sebe štětku"(21.45 videa).  Ale nechme humoru. V tomto případě až moc černého a ještě na černo lakovaného. A vraťme se k poučení, které z toho plyne.

Jak vidíte, i když jsou zbrabně v moci ozbrojených složek přítomných na místě, ještě naprosto vůbec nic neznamená.   Byrokratická pravidla STÁTU stejně zamezí jejich použití. A lidé stejněbez pomoci umírají

 

A na to by měli VŠICHI a dokonce i ti, kteří nejvíce zbraně zakazují, myslet. Příště koneckonců to mohou být jejich blízcí, co budou bez pomoci umírat, zatímco se budou ozbrojené složky státu zalezlé za bukem a mimo dostřel dohadovat o kompetence. 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Prášek | čtvrtek 7.7.2016 13:00 | karma článku: 37,45 | přečteno: 1899x