Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Je Daňhelovo zatčení skutečně dílem zlosynů Kalouska a Nečase ?

Levičánští bloggeři v tom mají jasno a unizono řvou o politickém pozadí causy CASA. Když si však odmyslíme ten jejich řev a podíváme se na věci trochu do hloubky, spousta toho už tak jasná, jak oni křičí, nebude. A už vůbec není jasno, že by za zatčením pplk. Daňhela stáli Kalousek a Nečas. Spíš to vypadá že v něm má prsty  opačná část politického spektra.

Podle oficiálního, policejního a levicového diskurzu je Vlasta Parkanová veliký lotr, který úmyslně nevypracoval posudky ohledně  nákupů letounů CASA a tím připravil stát o více nežli 600 milionů korun. Za což jí patří kriminál a perzekuce.  Z tohoto titulu levičáni řvou, blogeři blogují a dikutéři diskutují, samozřejmě ostře proti všemu a každému co je pravicové. Soudruzi z ČSSD pak z věci dělají přímo opodstatnění k jejich tahu k moci a ke korytům. Samozřejmě, 600 milionů ztrát za CASA letouny hravě přebilo troškařských 7 milionů v  oranžové  Rathově krabici, ale to jen na okraj .

 A nyní do toho vstoupí pplk. Daňhel. Který veřejně a do novin mluví. 

Obchod provázela velmi nestandardní rozhodnutí. Vím, kdo vytvářel tlak a kdo přepracovával dokumenty,“ svěřil se nedávno Daňhel MF DNES.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/svedek-v-kauze-casa-danhel-dostaval-uplatky-od-zbrojaru-pi8-/domaci.aspx?c=A120712_174342_domaci_hv

Mluví o zákulisí nákupu letadel CASA. A v zápětí několika dnů je zatčen s nedůvěryhodnou záminkou. Položme si ale nyní klasickou kriminalistickou otázku KOMU KU PROSPĚCHU

Bylo by zatčení pplk. Daňhela jakýmkoliv přínosem pro Kalouska a Nečase? Vždyď vlastně svým svědectvím  celý případ Parkanová rozvrací a její odpovědnost velmi silně relativizuje !

"Doporučuji předkladateli, aby se vyhnul tendenčním tvrzením, která nejsou dostatečně podložena v důvodové zprávě (značně poruchové, podstatné a neúměrné náklady)." A na konec stanoviska napsal Barták zajímavou větu: "Z výše uvedených důvodů doporučuji materiál ministryni obrany nepředkládat." Hlavní roli při vyjednávání kontraktu hráli náměstci ministryně Jaroslav Kopřiva a Martin Barták. Kopřiva připravoval nákup tří letounů CASA, Barták zase pořízení čtvrtého výměnou za české bitevníky L-159. Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/nakup-letounu-casa-0nw-/domaci.aspx?c=A120702_132829_domaci_abr

Pplk. Daňhel mluví o tom, jak byla příprava materiálů pro Parkanovou plná manipulací lží, jak vlastně Parkanovou odstínili její podřízení včetně náměstků Bartáka a Kopřivy, od relevantních faktů a inmformací. Už tehdy jsem v komentářích k příslušému článku napsal, že tato informace vlastně Parkanovou vyviňuje, neboť to dokazuje že zakázka byla zmanipulována na nižším bodě hierarchie ministerstva. Pokládá to takémimojiné zásadní otázku. Jaktože policista Mazánek už dávno nestíhá někoho z útvarů MNO, kteří tyto materiáli připravovali a kteří byli za cenové kalkulace zodpovědi ?  Třeba Bartáka a Kopřivu ? Odpověď je nasnadě. Jemu nejde o odstíáhání skutečných viníků, on chce mít atraktivní politickou oběť ze špiček. Proč to dělá ?  Lze jen spekulovat zdali je za tírm jen prostá policajtská ješitnost, nebo i něco víc.

A ano. Svědectví pana Daňhela totiž rozbíjí oficiální  sociálnědemokraticko-policejní verzi o Parkanové coby velké mafiánce a místo zločince z ní dělá jen víceméně tragiskou postavu minystryě, která nedokázala  při svém působení  proniknout ven z bubliny virtuálního světa který kolem ní vytvořili její zkorumpovaní podřízení. Což je sice dost k tomu aby vůči ní byla vyvozena politická odpovědnost ale moc, moc málo na kriminál.

Tohle se samozřejmě nemůže líbit jen  jednomu hráči a tím je tramtadadá, překvapení ČSSD. Ta si nemůže  dovolit, aby causa CASA + Parkanová splaskla. Byla by to pro Lidový dům obrovská blamáž. Jednak by jimn to sebralo vodu z mlýna v útocícjh na vládu, jednak by přišli před lidmi v této zemi o morální převahu a o možnost bít se v prsa .

 Tím že Parkanová přestane být zmegazločinnec také přestane být dostatečně silnou protiváhou socdemáckého Středočeského Rathování.  Tohle prostě socani nemůžou dopustit.  Je  tedy hlavně v zájmu Lidového Domu, pplk. Daňhela s nepohodlným svědectvím odstavit.  Což se jim právě podařilo.

Podotkniu jen že toto nebyl první pokus   pplk. Daňhela vyřadit z causy a jako  nepohodlného svědka posadit na lavici obžalovaných. Na jednání Stálé komise pro kontrolu vojenského spravodajství zaznělo, že Daňhel prý byl vyplácen zbrojaři, jmenovitě frmou Omnipol (sic !  ) a to přesto, že svědectví která v cause poskytuje i veřejné komentáře jsou proti zájmu firmy která jej měla údajně platit (tady něco smrdí).Podotknu také že předsedou komise je poslanec za ČSSD Antonín Seďa.....

 Vsadím boty, že už nyní panu Daňhelovi bylo dáno na srozuměnou že když bude vypovídat ehm, hezky (tedy tak ,že bude minimalizovat úlohu lobbystů a skutečných korupčníků a naopak maximalizovat úlohu a zodpovědnost Parkanové v cause CASA), ono dětské porno které se záhadně objevilo v jeho emailu stejně záhadně zmizí a ta 12 letá slečna kterou znásilnil si na poslední chvli vzpomene že ten kdo na ní zaútočil byl Eskymák, měl tulení kůži a smrděl rybím tukem. 

Ano, jak causa Parkanová, tak  zatčení svědka pplk. Daňhela má politické pozadí, s tím s levicovými bloggery mohu souhlasit. Bohužel, začíná být i přes jejich řev pomaličku jasno, která vlastně politická strana za touto  causou stojí a která jí nafukuje a přímo režíruje.  A to ani placený řev sebepočetnější oranžové klaky nezmění. Doufám.

PS: Tragédií této země je fakt, že tady nemáme jednotnou policii, jednostné a funkční státní zastupitelství, jednotné soudy. Mafie prorostla do justice a státní zprávy, politici prorostli do odborů, a politické strany infiultrují policii a justici. Máme tedy místo jednolitých institucí stádo  strakatých rudo modro hnědo oranžových  Kašparových krav  s šilhavým okem.  A aby se u nás cokoliv spravedlivě vyšetřilo, musdeli bychom sem nejprve importovat nezávislé soudce, nezávislou prokuraturu... a dnes už vidím že i na politicích nezávislou policii..

Mamí.. já chci protektorát !

Autor: Martin Prášek | středa 18.7.2012 9:19 | karma článku: 34,35 | přečteno: 6056x
  • Další články autora

Martin Prášek

Požírá Rusko své „užitečné idioty“?

„Revoluce, jako Saturn, postupně požírá své děti.“ Prohlásil před revolučním soudem jeden z předních Francouzských revolucionářů, Pierre Vergniaud těsně před tím, než jej poslali pod gilotinu.

15.5.2024 v 17:30 | Karma: 19,35 | Přečteno: 1006x | Diskuse| Politika

Martin Prášek

Datová zpráva byla z datové schránky ministerstva stornována...

Od 1.1. 2023 byla všem spolkům a všem podnikajícím fyzickým osobám povinně a bez diskuzí zřízena DATOVÁ SCHRÁNKA. Kromě úsporou času argumentovali zastánci povinných DS takéSPOLEHLIVOSTÍ a nepopiratelností doručení státnímu úřadu.

1.3.2023 v 8:30 | Karma: 22,11 | Přečteno: 541x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Jak nám Babiš uplatil voliče vpodstatě v přímém přenosu.

Ještě nad úmrtním oznámením Generála Pavla jsem se domníval, že více svinstva už ve volební kampani být nemůže. Ale že úderem sobotní 14:00 s uzavřením volebních místností shtstorm opadne a bude klid. Jenže nebude.Bude průšvih.

26.1.2023 v 21:51 | Karma: 27,05 | Přečteno: 1375x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Tak nám otrávili prezidentského kandidáta?

Prezidentské volby u nás finišují. A zatímco nemocný prozápadní kandiát generál Pavel ruší pro nemoc program,zatímco jeho konkurent Andrej Babiš šlape na plyn.A mě nezbývá, než si vzpomenout na rok 2004 na otravu Viktora Juščenka

24.1.2023 v 12:21 | Karma: 11,71 | Přečteno: 531x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Pokuta 100 litrů za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko...

Pamatujete na lihovarníka, který začátkem covidu navařil místo chlastu dezinfekci ? A kterého za to zaklekl celní úřad? Tak tady máme ještě něco daleko absurdnějšího.Muže, který vrtulníkem "nedbalostně hasil" požár.

31.10.2022 v 14:56 | Karma: 36,20 | Přečteno: 1276x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Do konce měsíce výrazně zúžíme tým, slíbil Bartoš po volebním debaklu Pirátů

15. června 2024  14:30,  aktualizováno  22:39

Reformy vnitřního fungování a kampaní Pirátské strany je třeba provést do konce příštího měsíce....

Je fajn se o míru bavit, ale shodu na summitu o Ukrajině Pavel neočekává

15. června 2024  13:36,  aktualizováno  21:46

Švýcarský summit o Ukrajině je podle prezidenta Petra Pavla první možností, jak se na široké...

Jednejme s Ruskem, zaznělo na summitu o Ukrajině. USA hlásí další finanční pomoc

15. června 2024  8:47,  aktualizováno  21:07

Sledujeme online Zástupci desítek zemí světa se v sobotu sešli v luxusním resortu nad Lucernským jezerem ve...

Francouzi demonstrují proti krajní pravici, která může vyhrát předčasné volby

15. června 2024  18:17,  aktualizováno  20:17

Statisíce Francouzů v sobotu vyšly do ulic, aby vyjádřily odpor vůči krajní pravici, která by se po...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 331
  • Celková karma 19,35
  • Průměrná čtenost 2947x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...