Jásají nad imigranty i ti, které kvůli nim vyhodí z obecních bytů?

Tak jsem si přečetl článek zdejší redakce o tom, jak Bavorsko příliv uprchlíků "nadšeně vítá". Na to se dá jen nevěřícně zakroutit hlavou a použít anglickou zkratku "WTF ?"

Zatímco na sociálních médiích si lze přečíst jak Němci nadávají Merkelové do  ku ... ehm prostitutek,  na IDNES čtu,  že přinejmenším Bavorsko nad migranty  jásá o sto šest, né li o sto sedm. Celé to připadá jako ten povinný tón, který novináři musí držet vůči establishmentu. Variace na znám vtip z války ve Vietnamu, kdy reportér americké tlevize hlásí:

  Nad chýšemi Vietnamské vesnice přelétají naše Americká bombardovací letadla. Žluté děti z nich vybíhají, nadšeně  a s radostí rozhazují rukama. Některé až na 30 metrů.

A mě by jen zajímalo, jestli úplně stejně juchají ti, kterým hrozí, že jim zabaví majetek aby v něm mohli ubytovat azylanty, když je tam neubytují dobrovolně - viz Německo může kvůli ubytování migrantů zabavovat budovy

V originále: Zde

Podotýkám že z materiálů není jasné jestli se jedná o "dočasnou konfiskaci" nebo o konfiskaci trvalou a jak bude případně majitel odškodněn za ztrátu svého majetku , popřípadě za škody a vybydlení, kteří mu imigranti způsobí  - jestli vůbc majitelem zůstane. Každopádně některá města jiš dala na vědomí že se tohotoscénáře nezříkají. Dortmund, Gelsenkirchen či Tübingen.

 

A nebo jestli úplně stejně do ejchuchu  je například  lidem, kteří si budou často po mnoha letech - nebo s malými dětmi muset hledat nové bydlení a samozřejmě zaplatit náklady na stěhování - Neboť jim radnice v Německém městečku  Nieheim (6400 obyvatel) zaslala výpovědi z obecních bytů, protože je hodlá použít k ubytování - hádejte koho.. Imigrantů. To se ti nájemníci - dnes už bývalí - určitě také radují až s třicetimetrovým rozptylem... 

Z Českých novin o tom píší  například zde:  Cituji

Mezi takto postiženými je mimo jiné 51letá Bettina Halbeyová. Už 16 let žije v bytě o velikosti 90 metrů čtverečních. Na jaře se nad ni přistěhovali migranti a nyní v malém podkrovním bytě žije sedmičlenná rodina. Vychází s nimi dobře, dokonce jim půjčila televizor. Ale 1. září dostala od města dopis, který jí sděloval, že se musí do května příštího roku odstěhovat. V jejím bytě budou ubytováni běženci.

-----

Vybudovat bytovou jednotku pro 30 imigrantů nás stojí 300 000 Euro. Toto řešení nás nestojí nic. Prohlásil na výpovědi z obecních bytů starosta města Rainer Vidal (zdroj: Die Welt )

----

Celá situace je o mnoho pikantnější. Neb  v celé Evropě je až  11 milionů bytů - volných a neobsazerných. Podle údajů listu "The guardian", je v samotném Německo neobsazeno přes  1,8 MILIONU BYTŮ.

Některé z volných bytů v Evropě vzniukly jako megalomanské plány developerů, kterým finanční a hypoteční krize přistřihla křídla, jiné jsou za svou cenu neprodejné a nezanedbatelný počet prázdných bytů patří - jaké to překvapení - bankám , které je získali, když jejich obyvatelé "neustáli hypotéku".

V Evropě je dle odhadů kolem 4 milionů lidí bez domova. Jak je vidět, volné byty by je stačily nejen ubytovat, ještě podchytit tuto migrační vlnu a ještě by zbylo.

Tyto byty jsou však většinou ve vlastnictví developerů, bank a jiných megasubjektů.  Zápasit s nimi však Europolitici nechtěji. Ani lokální politici, Ti koneckonců mají na různé developery ehm " nestandardní vazby" A moc bankovního sektoru, ta zase drží na krku ruce vládám i EU.  To je pa snadnější vybít se na těch co jsou dole..

Městečko Neiheim s pár tisíci obyvateli se možná nezdá býti problémem. Obávám se ovšem aby nebylo  jen první vlaštovkou. Vlaštovkou toho, jak se bude při zajištění potřeb imigrantů postupovat  cestou nejnižšího odporu s drtivým dopadem především na nižší střední třídu. Uprchlická vlna tohle vše jen urychlí.

A to není důvod abychom nad ní juchali.  A to ani v Bavorsku ne. A co se bude dít  s blížící se zimou, kdy tlak na ubytování běženců bude exponenciálně sílit? 

Autor: Martin Prášek | pátek 25.9.2015 13:12 | karma článku: 38,69 | přečteno: 2148x