Vole, lehni!

Vzpomněl jsem si na tuto dětskou karetní hru při listování tiskem, brousením po síti a jen zíral, jaké karty nám padají: Randák, Dvořák, Nečas, Nagyová, Pospíšil, Rampula, Zeman, Lessy, Kubice, John. Zdá se, že tento balíček karet má více žolíků než běžných hracích karet.

Kdo organizuje tyto kompro hry a proč je časuje na toto brzké předjaří? Kolik to stojí (zejména na daních)? Nebo si máme myslet, že kompro-story na pana Randáka včetně čísel jeho sledovacích aut přistála v (e-mail) schránce nejmenovaného týdeníku jen tak z křesťanské lásky či zadáčo (a kontra akce formou on-line rozhovoru s ex-00R na Bakalovinách byla jen „nečasová koincidence“)?

Komu stojí za to dál destabilizovat naši už tak dost těžce zkoušenou justici? Pokud se vlastně stále o justici jedná: po ostřelování milostmi od Hradu a obvinění z války gangů Long John Silverem z PodHradí  toho už moc k likvidaci pro laického pozorovatele moc nezbývá. To by jeden mohl vyletět z Kubice a řvát vzteky na Lessy …a doufat, že tušené horké jaro nebude mít licenci z loňského "Arab spring".

Naši východní bratři to před léty, za Vlada Zakladatele , měli jednodušší – peníze se braly ze stolku, tam je (ovšem) dávala Zakladatelova manželka – jí dával zas peníze - Zakladatel. Třaskavé dokumenty se nacházely v případě potřeby ráno na stole … vše bylo tak nějak lidsky transparentnější. I dnes jsou naši bratříci dál, kompro-data jim do médií hopkají s Gorilami nebo rostou v lese mezi Sasankami – letos holt kvetou louky dříve.

 Gorilka dohopkala i do naší Stověžaté – a zatím to vypadá spíš na nevydařenou reklamní kampaň několika náleven než o seriózní demonstraci odporu proti korupci. Spíš happening než politická akce. Neberte mě zle, chvála pánu i za to. Moc rád bych se dočkal rozkvětu Topenek, ornitologické zprávy probírající přemnožení strak v modrém ODStínu, o potenciálně smrtelně nebezpečném kousnutí podlých VeVerek, botanické pojednání o jedovatém pylu Česanek a o vymírajícm druhu Kominíčků českomoravských, téměř zapomenutým to poddruhem sýkorek,  o pokročilé hnilobě Melounů (navrch Zelených uvnitř však rudých)….mám však za to, že na opravdový příběh „padni komu padni“ si v naší hospůdce u karet musíme počkat nebo si ho po-pirátsku anonymně stáhnout … snad se url na nějakém warezu brzo objeví…

Čas čekání na zázrak či na zásahovku z Blaníku si můžeme dle nátury krátit karetní hrou, třeba výše zmíněnou „Vole, lehni“ nebo jste-li z Intelektuálova - si hrát s pozapomenutými přechodníky a říct si nahlas do zrcadla i nerozhodnému okolí: „Vole – konáš svou povinnost“! Co už nám zbývá, když tuto sehrávku platíme a to v každém případě i s úroky…. Jen probůh nepropadejme žádným aktivitám a vystříhejme se kritického přemýšlení. My jsme z Těžka. My jsme za KLID.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Josef Praks | neděle 26.2.2012 18:24 | karma článku: 12,39 | přečteno: 1095x
  • Další články autora

Josef Praks

Odešla Sedmikráska

13.3.2014 v 7:08 | Karma: 13,98

Josef Praks

Dobrá zpráva pro „srdcaře“

28.2.2013 v 6:40 | Karma: 13,17