Koncert pro Čika

Již 3. ročník benefičního koncertu pořádá Pestrá společnost, nezisková organizace poskytující služby lidem se zdravotním postižením. Večer se ponese v duchu pohádkových hitů. Programem Vás provede Martin Písařík, který se představí i v roli zpěváka. Dále vystoupí Hedvika Tůmová, Martin Plas, Omar Khaouaj, Camilo Caller, Alena Schutová, Radek Žalud a dětský pěvecký sbor Coro Piccolo. Koncert se koná v Divadle Na Zábradlí 9.10. 2011 od 18:00.

Koncert se pořádá na podporu asistenčního canisterapeutického psa Čika pro šestiletou Adélku.

A co to znamená asistenční canisterapeutický pes? Slovo asistenční znamená, že pejsek dokáže Adélce pomáhat s nejrůznějšími věcmi. Specifickým cvikem bude donášení předmětů do Adélčiných rukou, což jí bude motivovat ke zlepšení pohyblivosti rukou. Rovněž bude pomáhat při logopedické péči, jelikož se Adélka bude snažit s pejskem komunikovat a tudíž, jak doufáme, začne používat nová slova. Canisterapeutická část výcviku zahrnuje polohování a prohřívání svalů, což umožňuje lepší rehabilitaci.

Proč se koncert koná? Asistenční psi, narozdíl od vodících, nejsou nijak podporovány ze státních prostředků. Je tedy nutné finance na výcvik a vše s ním spojené získat ze soukromých zdrojů. Jednou z příležitostí, jak podpořit tuto činnost, je zakoupení vstupenky na tento benefiční koncert.

Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji divadla nebo objednat na emailové adrese alena@pestraspolecnost.cz.

KDE: DIVADLO NA ZÁBRADLÍ, ANENSKÉ NÁMĚSTÍ, PRAHA 1

KDY: 9.10. 2011, 18:00

Pokud se na koncert nebudete moci dostavit a přesto byste rádi na výcvik Čika přispěli, můžete tak učinit na sbírkový účet 4178088001/5500.

Bližší informace naleznete na www.pestraspolecnost.cz.

Autor: Michal Prager | sobota 24.9.2011 11:01 | karma článku: 7,00 | přečteno: 821x