Nejen čínské zboží, ale i levnou pracovní sílu dovezeme z Asie!

Zboží, vyrobené v EU nemůže konkurovat levnému asijskému "Leda by se unijní dělníci vrátili k pásové výrobě za nějakých 8 Kč za hodinu (čtu ve čtvrtečním Magazímu DNES v článku Lubomíra Hegera: ANATOMIE JEDNÉ INVAZE)"

Na iDNESu mě zase zaujala zpráva o paní Topolánkové, kterak sháněla levnou pracovní sílu ostravským podnikatelům ve vietnamské Hanoji - prý z nedostatku pracovních sil v Česku...

Ani jedno není pravda!

Kdyby naši zaměstnavatelé nemuseli platit povinné odvody státu -sociální i zdravotní, kdyby u nás nebyla  nastavená laťka životního standardu tak vysoko, že každý (tedy i nezaměstnaný, či postižený svou nedbalostí) má právo na auto, mobilní telefon, ledničku, pračku, ba i výlet k moři, a když na to nemá, tak nastaví dlaň a státe (potažmo všichni pracující) dej... Kdybychom nebyli takto štědří, kdybychom neměli , tak silné sociální soucítění, kdybychom nebyli tak strašně solidární, bylo by i u nás té levné pracovní síly dost!

Oni totiž ti Číňani moc dobře vědí, že bez práce nejsou koláče!

Jinými slovy, kdyby Číňani či Vietnamci museli mít ze zákona zaplacené sociální i zdravotní pojištění, kdyby si vesele mohli užívat nemocenské, invalidního či starobníbo důchodu, či štědré podpory v nezaměstnanosti a přitom si bezstarostně pořizovat vybavení domácnosti, kredit do mobilu, benzín do auta na sociálce, nebo dokonce si užívat takového luxusu, že i opravy auta, pořízeného díky štědrosti sociálního odboru, zacáluje rovněž SOCIÁLKA. A kdo by nevyužil i takzvané LOKTOVNÉ (ty, kdo neznáš všechny tyhle vychytávky věř, že to bylo 200 Kč měsíčně, pro ty chudáky, kteří museli zadarmo na operaci např. kyčle, a pak museli chodit o francouzských holích a tím si ničili svá trička s dlouhými rukávy... - až do konce loňského roku, vyplácela též sociálka), jistě by i tam nebyla levná pracovní síla a už vůbec ne výrobky. Zvláště, kdyby pak na asijské výrobky platily stejně tvrdé evropské normy. Ale takhle dobře vědí, že musí vzít JAKOUKOLIV práci!

A kam se to bude vyvíjet dál , v našem státě? ... vyrábět tu nebudeme, pracovat tu nebudeme, nerostné bohatství taky nemáme, zprivatizovat už téměř není co... Z čeho budeme plnit státní kasu?

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dagmar Prachová | sobota 5.4.2008 7:42 | karma článku: 16,22 | přečteno: 1028x
  • Další články autora

Dagmar Prachová

Postřehy třídní učitelky

24.4.2017 v 19:21 | Karma: 30,46

Dagmar Prachová

Generál Sherman

24.8.2016 v 22:05 | Karma: 22,40

Dagmar Prachová

Koldom

27.7.2016 v 11:11 | Karma: 21,55

Dagmar Prachová

Silvestrovská

10.2.2016 v 6:41 | Karma: 9,26

Dagmar Prachová

Jaro

10.2.2016 v 0:09 | Karma: 8,59