Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

akrim1

18. 2. 2009 20:08
Závěry sjezdu ČSSD: "Ještě naše generace bude žít v komunism

Většinou mě články tohoto autora nezaujmou, ale tentokráte s tímto článkem souhlasím. Proč by "slušní" podnikaté měli doplácet na svůj úspěch. Jestliže platíte daně, tak určitě chcete, aby stát nakládal s těmito prostředky efektivně. Ať se dostanou k lidem, kteří to opravdu potřebují. Nemyslím si, že bychom měli podporovat lidičky, kteří využívají sociální výhody, mají přesně spočítáno co mohou dostat, kolik musí mít dětí, aby dostali určitou sumu peněz. Většinou se setkávám s tím, že ti co to skutečně potřebují ani neví, že na něco mají nárok.

0 0
možnosti
M

maud

17. 2. 2009 0:16
Komunismus

Ve škole do nás hustili, že za komunismu bude práce odměnou. Všichni jsme z toho měli srandu, ale z odstupem doby musím těm komunistům dat zapravdu.Představte si , že všeho je dost, za nic se neplatí, každy si vezme co chce.Časem se nenasytnost lidí vyčerpá. Budou mít všechno, ale nebudou mít uznání,a uznání budou mít jen ti kdo pracuji, co něco řídí a pod. Zkrátka práce jako odměna.. Mnoho lidí říká proč milionáří pracuji. Jenže je už neuspokojuji hmotné statky, ale ocenění okolí.Oni vlastně žiji v komunismu

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

17. 2. 2009 1:07
Re: Komunismus

Srv. Abraham Maslow

0 0
možnosti
MF

falm

16. 2. 2009 21:33
Ze srdce Vám přeji

abyste byl aspoň rok bez práce, nucen žít z podpory a oni by Vás tyhle řeči, demagogie a polopravdy velmi rychle přešly.

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

17. 2. 2009 1:19
Re: Ze srdce Vám přeji

PLACAS NESMYSLY! Pokud jsi "aspon rok bez prace", mel by ses (pokud mas dva roky do duchodu, beru, je to tezky - ale ne beznadejny) vazne zamyslet, co delas spatne.

-

Socialni zachytna sit (tj. podpory v nezamestnanosti, zivoti minimum apod.) nemaji s plosnym nesystemovym proziranim penez NIC spolecneho. Nevsiml jsem si, ze by autor mel neco proti rozumne solidarite - ta solidarita se ale projevuje treba tak, ze z 10000 prijmu zaplatis 1500, zatimco ze 100000 to bude 10x tolik.

-

Potrestat progresivni dani uspech nekoho, kdo se vzdelaval, neco konstruktivniho vymyslel, riskoval, treba zadluzil sebe i rodinu a potazmo dava vydelat jeste ostatnim (kterym prispiva na dovolenou, socialni i zdravotni pojisteni), aniz by za to od statu neco chtel, je ZLODEJINA.

0 0
možnosti
JZ

tumetuestumefaisdubien1

16. 2. 2009 19:41
Podle mě je to dokonce horší než komunismus

Nechci se zastávat,to byli taky pěkný svi*ě.Ale komunisti aspoň nechtěli zadlužit stát do bankrotu a rozpustit jej v říši podobných magorů - EU A i ta RVHP si udržela status hospodářského paktu a nestali jsme se jednou ze Sovětských socialistických republik, teda pardon Socanských evropských protektorátů.Na to nás musel rus okupovat tankama.Za Paroublbka bude stačit, když Bruxel vydá direktívu, dostanem čip, Kohn-Bandita nám zavře Temelín a postaví větráky, takže budeme svítit jen když fouká, žrát budeme slámu, protože se všude budou pěstovat biopaliva a dětičky se budou povinně biflovat Shumanismus-Monetismus a ekonomiku restaurací a jídelen dostanou Paroubkný a šup s nima do SSM, pardon do Mladých Socdemů, aby se naučili jak udávat rodiče, že maj doma normální žárovku nebo nedejbože nějakou zakázanou literaturu jako Hayeka a Misese.Kolaboroval za bolševika, bude kolaborovat dál.a provádět "likvidaci pozic exponentů buržoazie v politickém životě" - což jsou jeho vlasní slova z r. 1978

0 0
možnosti
M

Majklova_proxy

17. 2. 2009 1:28
Re: Podle mě je to dokonce horší než komunismus

"nechtěli zadlužit stát do bankrotu..." >> To takhle mel deda prachy na novej barak, mena byla pevna, pevna ... a pak byl rad, ze misto baraku koupil mlaticku.

-

"a rozpustit jej v říši podobných magorů" >> v Pobalti by dost mozna nesouhlasili.

-

"A i ta RVHP si udržela status hospodářského paktu a nestali jsme se jednou ze Sovětských socialistických republik" >> teda sorry - auta se v ramci RVHP budou vyrabet tady, ocel valcovat tam a elektronika pajet onde.

0 0
možnosti
KA

krabi

16. 2. 2009 18:34
realita ? ještě se nestačily splácet socany nadělané dluhy

Jyrka už zase korumpuje vyžírky a přitom se ještě ani nestačily začít splácet dluhy, které ksčssd nadělaly za 40 vlády jako  ksč a 8 let převlečení do čssd

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

16. 2. 2009 18:59
Re: realita ? ještě se nestačily splácet socany nadělané dluhy

A víte, že lžete? Na konci roku 1989 bylo saldo státních dluhů v přebytku. Více dlužili ostatní nám. Teprve kapitalismus se svým úžasným finančním systémem částečných rezerv způsobil to, co se děje všude na světě - nekontrolované a hlavně NEZASTAVITELNÉ zvyšování dluhů všech sektorů, nejen vládního.

0 0
možnosti
H0

hasmen 01

16. 2. 2009 17:49
Víte,co je zajímavý?

Kolik blogerů to o víkendu sledovalo a musí se s čtenári podělit o tom,jak všichni u toho zvraceli ;-DJá jsem strávil s rodinou hezký víkend na chalupě a jsem  naprosto v pohodě.Tak co je lepší?:-)  

0 0
možnosti
K

klauzkomik

16. 2. 2009 17:41
kurňa

asi se budu muset odstěhovat do Ameriky,tam už komunismus začíná

0 0
možnosti
S

sadlomaslo

16. 2. 2009 17:25
Jyrka není socan

ale zdivočelej pingl....;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!