Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Tak to asi bude veliká sranda! Už se těším, až to budou dávat v televizi (do kina už nechodím)! To, že film autor srovnává s Troškovými pohádkami, je doporučením, chci se pobavit, ne moralizovat. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Pohádka "Tři bratři" zřejmě moralizuje o něco víc, než počiny pana Trošky, ale zase je třeba říct, že zábavy by vykřesal asi víc pan Troška ... Takže je to na Vás ... ;-)

0 0
možnosti
Foto

Přijde mi to, že dnes se rozhoduje o natáčení pohádky tak, že se sejde dvacet zástupců hlavních deseti partnerů, kteří už  klasické pohádky vůbec neznají, mají kravatu, prezentaci v PPS s marketingovým průzkumem, co se v pohádkách divákům líbí a pohádka se nedělá podle klasické předlohy, nýbrž jakási akční adventura "irský guláš"

http://ladislavkratochvil.blog.idnes.cz/c/238020/Skoda-ze-se-nefilmuji-klasicke-pohadky.html

1 0
možnosti

Romane, pohádku hodnotíš jako dospelak...ja byla na te pohádce s dcerou a spoustou deti okolo..a ver, emoce byly a byly pozitiivni! A myslim, ze o to tvurcum pohádky slo. Jako dospelak se přikláním k nazoru, ze byla pohádka zbytecne uzpivana a chybela ji jista prava pohadkova malebnost, ale dcera byla nadsena a často vzpomina na sceny a pisnicky z pohádky :-)

2 0
možnosti
Foto

Miri, já jsem schválně počítal, kolikrát se kino, tím myslím i děti zasmály a bylo to tak sedmkrát - osmkrát. Situační humor, který jsem zmínil v textu, myslím, že Dyk řekl něco o pr_eli a holub, namluvený Liškou. To je na Svěrákovce, kteří si zakládali na slovním humoru zatraceně málo. Navíc "jako dospělý", no, já se umím na pohádky dívat dětskýma očima a mnoho jich zbožňuju, ať již hraných nebo animovaných, ale tohle byla slabota. Ovšem dětem do desíti let se to líbit bude a možná si i nějakou tu říkanku zapamatují, teď jsem viděl v televizi během pěti minut na "Tři bratry" tři reklamy, takže to taky pomůže :-) ... Zkrátka, když už takoví, ostřílení kozáci filmového kumštu točí tak průměrné filmy, tak je to k pláči ...

2 0
možnosti
MS

Na to, jak jste film setřel, jste mu dal ještě dost procent. Jestli je to jak píšete (a nemám důvod vám nevěřit), bude nejspíš lepší počkat, až se film objeví na některé Vánoce v TV.

2 0
možnosti
Foto

Určitě doporučuji počkat na Vánoce a pokud jít do kina, tak na "Strážce galaxie". To je náramná sranda pro celou rodinu a perfektně udělaný film ... Procent jsem dal víc pouze z úcty k tvůrcům a taky proto, že řemeslně se z filmařského hlediska (myslím, režie, kamera, hudba, střih) asi nedá pohádce příliš vytknout ...

0 0
možnosti
Foto

Já se budu muset obětovat, dcery to chtějí vidět.Samozřejmě -hlavní tahák-Vojta Dyk. No, nepotěšil jsi mě, snad u toho neusnu:-)

0 0
možnosti
IS

Neusnete, u Karkulky mi tekly slzy smíchem, což sice nebyl prvoplánovaný záměr pohádky, ale..... ;-D

1 0
možnosti
MP

Většinou čím větší reklama, tím horší film.

1 0
možnosti
Foto

Bez reklamy to dnes nejde a Svěráci uměli vždy své filmy zviditelnit. Osobně mám ale taky raději nenápadnější filmy, které se zviditelní šuškandou mezi diváky, než honosně propagovaná díla, která pak za moc nestojí ...

3 0
možnosti
Foto

dnes se netočí pohádky pro děti ale pro prachy Rv

3 2
možnosti
Foto

To by ovšem musely něco vydělat, což se mi zdá u pohádky "Tři bratři" nanejvýš nepravděpodobné, jelikož technicky to byla dosti náročná, čili zřejmě nákladná, záležitost ... herecké obsazení obsahuje řadu zvučných jmen, což taky nebude nejlevnější, hudební doprovod je s orchestrem apod., zatímco pokud bude stejného názoru jako já, mnoho diváků, peníze se nevrátí ... Myslím si, že v tomto případě byla enormní snaha dovést produkt k dokonalosti, ovšem rutina převládla nad originalitou ...

4 0
možnosti
Foto

Neviděl jsem to, ale nepřekvapuje mne to. Pohádky natočené v šedesátých letech, ale i filmy pro dospělé a to nejen u nás, ale i po světě jsou pořád ke koukání, třeba po několikáté. Ty dnešní se nedají dokoukat napoprvé. Čím to je, nevím. Nostalgií na beton ne. Jako kdyby ti dnešní herci neuměli hrát, nebo režiséři příliš chvátají.

6 1
možnosti
Foto

Úroveň herectví šla enormně dolů a většina herců jde po kvantitě, nikoliv po kvalitě, což je tristní. V tomto ohledu naprostý souhlas. Jinak bych neházel všechny post-revoluční filmy do stejného pytle, najdou se skvělé kousky, ačkoliv je jich kvantitativně míň, než v šedesátých a možná i v sedmdesátých letech. Vzhledem k počtu nových jmen mezi režiséry mi občas přijde, že si myslí, že to může dělat každý. Řada z nich se snaží přijít s nějakým zásadním, zajímavým nápadem, ze kterého většinou vznikne paskvil.

6 0
možnosti
  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!