Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Semper2

18. 4. 2009 21:10
Goldmann je nechutný bloger !

R^R^R^

0 0
možnosti

Wendolene

18. 4. 2009 17:56
Jste bakany antikomunista

Slecna Zuzanka nam uz napsala, jak je ted modni ten antikomunismus a Karlicek mazlicek vi, ze byli hodni komuniste, treba jeho tatinek,ktery byl uplne skvely a ve strane byl jenom proto, aby Karlicek mohl studovat a pozdeji nas vsechny oblazovat vysledky jeho studii. Vubec nic nechapete, jste bakany antikomunista.

0 0
možnosti

Roman Potoczný

18. 4. 2009 20:08
Re: Jste bakany antikomunista

Prý je přiznání polehčující okolnost, takže rozhodně přiznávám, že jsem bakaný antikomunista ;-D

0 0
možnosti

rezjir

18. 4. 2009 17:46
Dotaz

Nebyl ten Orwell také komunistou?

0 0
možnosti

Roman Potoczný

18. 4. 2009 20:08
Re: Dotaz

Vidím, že máte dokonale nastudovaný film Sexmise :-)

0 0
možnosti

kion123123

18. 4. 2009 11:32
Dobrý článek

karmaR^

Z toho levicového, kavárenského povaleče si nic nedělejte:-)!

0 0
možnosti

Kruton

18. 4. 2009 11:58
Re: Dobrý článek

R^ 

0 0
možnosti

cojanato

18. 4. 2009 10:59
Romane, já Vám musím.........

....dát karmuR^, i kdybych nechtěl.:-) Díky za tento článek !

0 0
možnosti

Roman Potoczný

18. 4. 2009 11:23
Re: Romane, já Vám musím.........

Děkuji ... asi bych to nečekal, ale velmi jste mě potěšil ;-)

0 0
možnosti

123-1

18. 4. 2009 10:22
Dobry otec

Konecne jsem to pochopil - otec pana Goldmanna byl spravny chlap, protoze se obetoval a sel ke komunistum, aby syn mel lepsi zivot. Otec pana Volneho byl deb*l a haj*l, protoze si utekl zit pohodlny zivot do Nemcka a navic, namisto toho, aby tam v klidu ojizdel Gertrudy (jako otec pana Goldmanna ojizdel Annu proletarku), tan nastvaval i ty hodne komunisty v Cesku - kteri se pak neudrzeli a panu Volnemu mladsimu osolili zivot .. no ale za to muze jedine Volny starsi ... DIKY VAM PANE GOLDMANNE ZE JSTE MI OTEVREL OCI.

(pro vsechny pitomce, Goldmanny a slecny Schreiberove - toto vse byla IRONIE)

0 0
možnosti

martin013

18. 4. 2009 9:56
Vina

Píšete, že by se neměli přehlížet viny viníků. No dobrá, neměli. Ale můžete mi vysvětlit vinu premiéra Fischera, který ještě než usedl do křesla, už byl vinen? A čím ? No přece členstvím v KSČ. Nepřijde Vám tato společnost v tomto poněkud schizofrenní ? Vzpomínáte třeba Kočárníka, Dybu, Dlouhého, Tlustého a další ? Čím je jejich vina menší, než vina pana Fischera ? Tím, že jsou (byli) v těch "správných" (po prozření) stranách? Jak chcete působit demokraticky a zároveň někoho vyčleňovat z veřejného života ? Tak buď si myslíme, že tu budujeme demokracii a pak se musíme rozhodnout, jestli z toho vyloučíme bývalé komunisty. Pokud ano, tak všechny  bez vyjímek. Jste pro takovou očistu, nebo Vám naopak vyhovuje typicky české polovičaté řešení, kterého jsme svědky už 20 let? T.j.komunisty nezakázat, ale štítivě se od nich odtahovat. Samozřejmě jen do chvíle, kdy jsou jejich hlasy k užitku. Jiná věc je, že oni občas rádi přijmou roli těchto užitečných idiotů...

0 0
možnosti

Roman Potoczný

18. 4. 2009 10:04
Re: Vina

Jak uvádíte, vše není úplně jednoduché a já Vám za Váš názor děkuji. Ale. Pan Fischer se provinil členstvím ve straně, která byla označena za zločinnou. Pokud přijmeme úzus, že např. zloději jsou rovněž kasaři, tak by asi nemohl být premiérem člověk, který pochází z jejich prostředí a udělal v minulosti pár bank. Co se týče zmíněných pánů, tak Tlustý je omyl ODS, který se jí tvrdě nevyplatil, ostatní zmínění pánové z minulosti šli s kůží na krk v době, kdy opravdu museli přiznat barvu a čekat, zda-li  je bude společnost akceptovat nebo ne. Vzhledem ke schopnostem jim to prošlo. Možná to projde i panu Fischerovi, pokud se ukáže dostatečně schopný. Ale dnes je jiná doba. Nejde o to, že je pár bývalých členů ve funkcích, celý komunismus zažívá obrovskou reinkarnaci a to v roce dvacátého výročí revoluce. Osobně to považuji za nesmírně nebezpečné, protože se stává precedensem, že být ve straně vlastně nebyl problém. Koho to asi vytáhne do popředí politiky?

0 0
možnosti

RATM

18. 4. 2009 9:50
antikomunismus

Hloupost komunistů a

hloupost antikomunistů se navzájem potřebují. Když člověk poslouchá nějakého

člena KSM má chuť stát se antikomunistou a když čte podobné články jako zde,

tak má chuť na truc hodit hlasovací lístek pro KSČM.

0 0
možnosti

RATM

18. 4. 2009 9:52
Re: antikomunismus

Antikomunismus je nejenom hloupost, ale také se ukazuje, že je absolutně

neúčinný a kontraproduktivní. Nevím jestli zde kdy byla strana s tak stabilní

voličskou základnou jako právě KSČM. Podobné výzvy jako - s komunisty se nemluví

- vyvolávají nejen ve mě zlomyslnou touhu tuto stranu podpořit - i když se s jejich programem

neztotožňuji.

0 0
možnosti

Alka.24

18. 4. 2009 9:44
I já si

myslím, že Jan Fischer nemá v politice co dělat a jsem tedy laciný antikomunista. Taky si pamatuju agitky na Václava Havla a ten kdo vstupoval v 80. letech ke komoušům, tak tomu šlo jenom o prospěch. Vstupovat tam nikdo nemusel. Jenom tím podporoval režim. V té době by tam normální člověk pro idee vstupovat snad ani nemohl.

To že se tato ideologie usidluje v hlavách mladých, co na to říci, to by je přejít mohlo, alo to, že ještě dneska někdo nostalgicky vzpomíná na minulý režim, to mi hlava opravdu nebere. Já nevím, jestli někdo ze starých němců nostalgicky vzpomíná na tatíčka Hitlera. Asi se i tací najdou.

Jinak díky za hezký článek, umíte to napsat lepe než já. Také si to tak myslímR^

0 0
možnosti

Roman Potoczný

18. 4. 2009 10:09
Re: I já si

Děkuji za podporu a doplnění. Asi bych článek nenapsal, kdyby se tak nevyjádřil právě mladý člověk. Tedy ten, o kom jsme doufali, že díky nulové zkušenosti s komunismem ocení, kam v současnosti naše společnost dospěla. Jenže opak je pravdou. Vrací se komunistické myšlenky a to je docela děsivé ...

Jinak je s podivem, jak dobře se Němci dovedli vypořádat se svým dědictvím minulosti. Ačkoliv je příliš nemusím, v tom by nám mohli být velkým příkladem a trochu doufám, že ještě asi uplynulo málo času od revoluce na to, aby se občané stali zodpovědnými a chápali vše, co se ve společnosti děje ...

0 0
možnosti

Danny_Kay

18. 4. 2009 9:11
...dalsi hrdina...

...proc by mel komunismus zmizet v propadlisti dejin? Je snad na nem neco moralne spatneho? Komunismus je smer jako kazdy jiny a to, ze u nas dopadl tak, jak dopadl, neni nutne vina toho systemu jako takoveho. Komunismus mi byl vzdy cizi, otec mel navic docela velke problemy, pac na rozdil od vetsiny, ktera ted hlasa protikomunisticke reci a za komousu  by byla zticha, proti komunismu vystupoval. Kazdopadne zatvrzeli antilevicaci, kteri maji kazdy druhy den dendenci psat clanek na blogu o zlych komunistech, mi prijdou smesni jeste vic nez samotni komuniste se svymi naivnimi predstavami.

0 0
možnosti

nutilpetr

18. 4. 2009 9:14
Re: ...dalsi hrdina...

Vaše rekce mě naprosto porouchala... Vy se skutečně ptáte, jestli je na komunismu něco morálně špatného?

Přemýšlejte trochu - váš otec s ním měl problémy a vám se to zdá OK?

Jestli ten problém nebude spíš ve Vaší  nevědomosti o té době...

0 0
možnosti
  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!