Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

venturis

2. 3. 2008 22:37
píseň

to jsem jedinej, kterýmu se Falling slowly nelíbí? Už mě štve, jak se o tom pořád mluví

0 0
možnosti

Ano nym

31. 1. 2008 14:43
Spielberg

Film Once a jeho pout svetem sleduji jiz nejakou dobu. Osobne si myslim, ze celej tenhle poprask kolem Once a nasledne kolem hudby v tom filmu zpusobil Steven Spielberg. Ktery se vyjadril ve smyslu, ze neco tak nadherne cistyho hodne dlouho nevidel. Musite vzit v pottaz, ze co rekne Spielberg je brano v Hollywoodu neco jako zakon. Ackoliv hudbu Glena Hansarda mam hodne rad a zo srdce mu to preji, myslim si, ze kdyby nebylo Spielberga, o Once v americe nikdo ani nezakopne. Na jedne strane jsem rad, ze Glen je tak uspesny a stava se opravdu slavnym, na druhe strane mi to k jeho osobnosti nijak nepasuje. Proste Glen je Glen, poctivej muzikant, zadna celebrita.

0 0
možnosti

Mirek

31. 1. 2008 12:58
Falling Slowly je evidentně psaná pro film Once

Na rozdíl od autora jsem přesvědčen, že Falling Slowly byly napsána pro film Once - její začlenění do filmu, několikeré opakování motivu a především text, který koresponduje s dějem - situací obou hrdinů, na to jasně poukazuje. Je to tzv. údstřední píseň snímku a ta se asi těžko dá  do hotového filmu vpasírovat dodatečně. Taky jsem, na rozdíl od autora, přesvědčen, že píseň je výjimečná a ční nad ostatními - nejen na albu Swell Season, ale vůbec v celé Hansardově tvorbě. Myslím, že to dělá i přínos Irglové, která, jednoznačně talent, dokázala k Hansardově geniální mužské složce přidat něco snového, éterického, ženského. Je to nádherný, mimořádný duet, který zůstane ve zlatém fondu světové hudby a nominaci na Oscara si určitě zaslouží. Kdo to neslyší teď, přijde na to možná časem.

Swell Season navíc není folkové CD, tady by si autor měl udělat jasno v terminologii, Once není Hansardův první film (v Commitments,  hrál, pak jsou tu nejméně tři filmy, kde se objevila jeho hudba s Frames).

0 0
možnosti

Jan Mrázek

31. 1. 2008 13:25
Re: Falling Slowly je evidentně psaná pro film Once

A není třeba možné, že to bylo naopka? Že film byl nápsán tak aby do něj seděla píseň? Je to možné, vzhledem k tomu že píseň prokazatelně existovala již 5-6 let před filmem. ?

0 0
možnosti
JP

Jan

31. 1. 2008 12:29
Souhlasím až na...

Dobře napsaný článek, nezbývá než souhlasit až na jednu věc. Autora obtěžuje to, že se do filmu dostala nepůvodní píseň, ale to přece nevadí. Přece není nutné skládat pro film nové písničky, pokud nějaká, již existující do jeho nálady sedne, a to se stalo i tady. A nemyslím si, že by film pomohl této písni (jo, určitě jí teď zná mnohem víc lidí) ale ten motiv jejího uvedení bych viděl přesně opačný (píseň pomáhá filmu, kdyby byla opravdu nijaká a nezajímavá tak se tu o ní dnes nebudeme bavit).

0 0
možnosti

Roman Potoczný

31. 1. 2008 12:55
Re: Souhlasím až na...

Jen malé vysvětlení. Mi se píseň rovněž velmi líbí a flmu očividně pomohla, v tom souhlasím. Jen mi vadí ta nominace na Oscara, ta nešťastná nominace ...

0 0
možnosti

Azazelo

31. 1. 2008 11:17
nevadí

Mně ta nominace nevadí. Tu podmínku, že píseň má být složena pro danný film, si můžete vykládat i jinak než, že má být složena "výhradně" pro ten film. Vzhledem k tomu, že Once byl poněkud dlouhodobější projekt, tak nemám pocit, že by vadilo, že se hrála už před tim. Ta argumentace ohledně hraní Falling Slowly pouze v Evropě je zase ve smyslu, že to tu píseň nijak nezvýhodnilo oproti jiným. To znamená, že v USA si jí všimli, až na základě toho filmu. Navíc si nemyslim, že by autoři nějak tlačili na to, aby v nominaci zůstala.

0 0
možnosti

mthead

31. 1. 2008 10:33
becher06

Dobrý článek, podpořený znalostí tvorby interpreta. Což je podstatné pro seriozní bloggery, když do něčeho pindají. Čili R^R^ 

0 0
možnosti
MH

Helena1

31. 1. 2008 10:20
Píseň hezká

Ale vysloveně mě urazilo, když při zdůvodnění nechání v nominaci bylo napsáno cosi ve smyslu "hrála je jen v nějakých primitivních vesnicích bůhví kde".

0 0
možnosti
MK

martin

31. 1. 2008 10:57
Re: Píseň hezká

tady asi někdo čte zdůvodnění hodně svérázně :-)

0 0
možnosti
JK

kubas_carreras

31. 1. 2008 10:08
.

Něco na tom bude. Film se mi moc líbil, písnička taky, ale na té nominaci na Oskara prostě cosi ... čpí..

0 0
možnosti
  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!