Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Ach, ta zažitá a nesmyslná klišé jako "...podlehl duchu Hollywoodu, který se v sentimentu dlouhodobě utápí". Co je to pro vás ten Hollywood? Pokud velká studia jako MGM, Universal, Columbia nebo třeba Patramount, nechtěl byste si dát tu práci a podívat se, co v posledních letech všechno natočila a kolik z toho byly sentimentálně utopené filmy? To už byste mohl klidně tvrdit, že český film se utápí v sentimentu jakbysmet - třeba díky Svěrákům, všem těm sladkobolným Koljům, Vesničkám, Obecným školám... A pokud jde o Elysium, je to jen lehce nadprůměrný film, který od více objektivních fanoušků dostává průměr 70 %. Nicméně pobavil jste mne . ať žije duch Hollywoodu! :-)

0 0
možnosti
Foto

Nevím, jestli kinematografie umírá. Všude na světě se točí dobré i špatné filmy, včetně Hollywoodu. Problém bych viděl spíš v české filmové distribuci, protože u nás se promítá jen zlomek světové produkce - většinou ten komerční. Možná je problém i v českém divákovi, který na náročnější filmy prostě nechodí. Elysium jsem zatím neviděl, ale zdá se mi, že posuzovat stav kinematografie podle akčního scifi je trochu přehnané. Vůbec je přehnané neustále pohlížet na umění skrz optiku intelektuála 30. let minulého století - toto je mrtvé, toto je naopak "nové umění", které lidé pochopí až za několik generací. Žijeme v zajímavé době a umělci využívají onu bohatou tradici, které položili základy jejich předchůdci. Možná se zrovna žádné nové umělecké směry nerodí, ale ani neumírají. Kinematografie má ke své smrti ještě hodně daleko, jak dalece však bude originální dnes rozhodují nejen samotní tvůrci filmů.

0 0
možnosti
MK

Vyčítat filmové distribuci, že nekupuje to, na čem by prodělala, je na pováženou. Ta česká se chová stejně logicky jako každá jiná. Nicméně ke všem nejlepším filmům na světě se můžete dostat celkem snadno, jsme v 21. století. A český divák? Kdo to je? Pokud lidé kolem mne, jejich přehled o světové kinematografii by jim v jiných zemích mohli závidět. Podívejte se na csfd.cz. Každý film má stovky, někdy i tisíce velmi dobrých recenzí (např. Django jich má přes 2500!). Pohříchu většinou podstatně zajímavějších a lépe napsaných, než je tato.

0 0
možnosti
JK

Elysium je příliš levicová agitka i na Hollywood, a to je co říci.

http://www.breitbart.com/Big-Hollywood/2013/08/08/elysium-review-socialism-101

0 0
možnosti
Foto

Konec by bylo možné pokládat za levicový a netvrdím, že mi nevadil, ale osobně se mi zdá stále mnohem jemnější, než např. u filmů Olivera Stonea, u dojáků Spielberga apod. Téma "revoluce", resp. vztahů bohatých a chudých je nejstarší lidské téma, možná ještě starší, než prostituce jako řemeslo, a tudíž nelze tvůrcům zazlívat, že se k němu vyjadřují ...

0 0
možnosti
Foto

I56v21a26n 13M83a83r86e90k

1. 9. 2013 14:42

"Kinematografii" jsem jako profláknutý obor vzdal už před několika léty ! ! ! Rv ;-(

1 0
možnosti
Foto

I52v45a31n 61M79a83r75e22k

1. 9. 2013 18:49

A nejen jako obor ale i druh "umění">>>>Ono se stačí jen podívat na prezentované fotky ! Rv

1 0
možnosti
JP

J53i41r64i 84P62e83c87h

1. 9. 2013 13:05

Po shlédnutí něco mezi robocopem a ironmanem prostě blbost.

1 2
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že do podobné škatulky, tedy něco mezi "robocopem a ironmanem" by se daly zřejmě vtěsně téměř všechny sci-fi filmy současnosti a vyjádření "prostě blbost" nemá příliš valnou vypovídací hodnotu o Vašem přesném názoru na tento film, prosím o případné další upřesnění ;-) Děkuji.

1 0
možnosti
Foto

Vynikající recenze, Romane a naše názory na biják si vyměníme osobně v úterý:-)

0 0
možnosti
Foto

Díky Ondro. Těším se ... :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!