Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jack095

27. 12. 2008 9:47
Další legalizovaná krádež.

Poplatky jsou neustavní ikdyž si soud říká něco jiného.  Je prostě nehoráznost, že když poplatky vybrané od plátců veřejného zdravotního pojištění jdou do kapes doktorů a neodvádí se pojišťovnám. Je to zase jedna legalizovaná krádež na občanech. Celou záležitost by vyřešilo kdyby zdravotní pojištění bylo dobrovolné. Ve smyslu hesla " Moje zdraví, moje peníze, moje starost"

0 0
možnosti

matysek-k

26. 12. 2008 10:38
největší sranda bude

až to ČSSD vyhraje a znovu zavede poplatky u lékaře, jen to jinak pojmenuje. Znovu vyšle vojáky na zahraniční mise a bude se tlouct v prsa jak plní závazky vůči NATU a postaví radar. Paroubek osobně poletí k Obamovi referovat jak je skvělej a jak má US army rád a jak je ČR nadšena že pomáhá takové velmoci zabezpečit svět v boji proti terorizmu

0 0
možnosti

leather-man

27. 12. 2008 9:32
Re: největší sranda bude

A ještě zastaví zdražování tím, že to všechno zdraží 2x.

0 0
možnosti

zo

25. 12. 2008 10:12
dotaz

Může mi prosím někdo ze zdejších načrtnout svou představu o tom jak by měla vypadat reforma zdravotnictví?Neustále dokola omílat že je to špatné je už unavující.Nezdá se vám?Asi ne že?A ještě jeden dotaz.Co říkáte vážení snílci o zdravotnictví zadara, že oranžády mají ve své oranžové knize zvýšení odvodů na zdravotní pojištění?Tedy až už budou u korýtek za pár měsíců jak si to pěkně jejich příznivci už linkují.Děkuji za jasné, stručné ale hlavně rozumné odpovědi.Myslím ale že takové odpovědi patří do kategorie sci-fi.

0 0
možnosti

bull11

25. 12. 2008 11:12
Re: dotaz

8 let vyřvávat že nejsou peníze a ve finále uvalit nucenou správu na VZP a dosadit sem oranžové kamarády za super odměny!

0 0
možnosti

stev

25. 12. 2008 4:35
Voliči a pacienti se naštěstí dobřes tarají o své výdaje.

Zarputilý příznivec pravice by možná řekl, že národ je k Topolánkovi a spol. nespravedlivý. Já ten pocit nemám. Naštěstí se totiž dobře a kvalitně staráme, aby nám někdo netahal peníze bezskrupulózně z našich kapes. (Potud lze dokonce souhlasit s přehnaně sobeckou ideou modrých ptáků, že každý se má starat sám o sebe). Především kvůli poplatkům však účast v posledních říjnových volbách byla neobvykle nadprůměrná. Nešlo přehlédnout, že 5 miliard (navíc nad rámec pojištění) vytahaných z kapes nás, daňových poplatníků, někde jinde v tržbách (řemeslníků, obchodníků, kultuře, sportu či školství a pod.) chybí. Nejhorší je, že ještě větší množství peněz, než kolik se vybralo na poplatcích, šlo do rezerv zdravotních pojišťoven a nikdy do zdravotnictví nedoputovalo. Julínek a spol si své povinnosti starat se o rezort až příliš zjednodušili, a pojali tuto povinnost jen jako příležitost odrat bezskrupulózně pacienty. Soudný volič to musel odmítnout.

0 0
možnosti

Jst1951

25. 12. 2008 7:26
Re: Voliči a pacienti se naštěstí dobřes tarají o své výdaje.

Pane, u mého článku Vám jeden člověk velmi kvalitně odpověděl. Vůbec nemáte pravdu a bohužel jste také podlehl té rathovskoparoubkovské demagogii. Nemocnice používají vybrané peníze od pacientů na dofinancování svých provozních nákladů, jako je světlo,teplo,strava atd. To nejsou poplatky, kterými by si Julínek a nebo pojišťovny cpaly kapsy. Ty totiž pojišťovnám nejdou do rozpočtu. Peníze které nemocnice dostaly od pojišťoven tak mohly použít na nákup nových přístrojů, léků atd. To teď bohužel bude značně omezeno a nemocnice se opět dostanou do problémů. To ale ví i ekonom Paroubek že tento krok je jrokem zpět, jenže platí jeho osobní zájem a nulová tolerance. Až bude třeba, tak zvýší daně všem. A tak jste si vlastně svoje peníze vůbec neohlídal, protože když jste nemarodil, žádné poplatky jste neplatil. Takhle budete;-O

0 0
možnosti

FrantaV

24. 12. 2008 12:07
Demokracie v praxi

To co tu vidíme je učebnicová ukázka demokraci v praxi - máme otázku a 2 možná řešení. Zastánci obou variant se sdruží a těch kterých bude víc-jejich varianta bude realizována.

Že se to mě i dalším zastáncům jiné varianty nelíbí je úplně normální a můžu s tím dělat jen to že při příštích volbách přesvědčím víc voličů ve svém okolí že moje cesta je lepší.

Kdyby měla ODS 51% poslanců tak se ČSSD může stavět třeba na hlavu a nic neudělá.

0 0
možnosti

hroch_cz

24. 12. 2008 7:27
Jen vzpomínka

Hezký den všem. Nedá mi, abych se jen krátce nepřipojil k diskusi. Diskutovat o názorech autora ani těch, kteří na něj reagovali, ale vlastně nechci. Chci v souvislosti se zdravotnictvím jen připojit a vzpomínku a postřeh.

Vzpomínka se týká mé návštěvy lékaře v době, kdy zdravotnictví v této zemi řídil ministr zdravotnictví David Rath. Měl jsem tehdy problém s ramenem a potřeboval rehabilitace. Lékařka mi jich napsala osm. Už na první návštěvě jsem se pokoušel domluvit si všech dalších sedm. Sestra (bylo to v nemocnici Na Bulovce) mi ale řekla, že mi může poskytnout pouze čtyři rehabilitace, protože jedna stojí 150 korun, oni na pacienta podle regulačního nařízení ministra Ratha mají jen 600 korun a další mi poskytnout nesmějí. Další čtyři návštěvy že si tedy mám domluvit v jiném zdravotnickém zařízení. Těch diskutovaných 30 korun bych projel několikrát už při jeho hledání.

A co se týče mého postřehu - v čekárnách teď skutečně ubylo seniorů a průměrný věk čekajících je nižší.

0 0
možnosti

virena

24. 12. 2008 0:39
Dneska tak a zítra jinak

A jinak na nic. Zadarmo to nejde, přátelé! lepší si dát pííívo, což než 30 Kč.

No, když myslíte, že to je nejdůležitější ve zdravotnictví, to se nedá nic dělat. Raději uplácet doktory, že.

0 0
možnosti

Alkoj

22. 12. 2008 9:28
tak to vidim i ja...

souhlasim s vasim clankem. spousta lidi tu rve, ze kdo nesouhlasi s poplatkami, tak je hned oznacovan za soudruha. tohoto jevu jsem si taky vsiml, ale to spis vyplody nas*anych lidi co sedi doma nekde u PC, do oci to nikdo nerekne. pokud lide volili tak jak volili a volit nejspis budou, tak si myslim, ze to zas tak slavne s inteligenci Cz obyvatel tak slavne nebude, kvuli poplatkum pustit CSSD s KSC k vlade, to je hodne ceskemu clovickovi.

0 0
možnosti

HonyaDj

22. 12. 2008 2:32
Líbivý článek, soudruhu

Marně přemýšlím, co jste tímto článkem chtěl říci. Zda potěšit jednodušší pravicové voliče, kteří přemýšlí úplně stejně jako jednodušší levicoví, nebo zvýšit si karmu. Na jedné straně hážete vize budoucnosti a argumenty, na straně druhé nehodící se argumenty neberete v úvahu.

1. odstavec - vy jste zjevně jedním z těch naivů, kteří doopravdy věří, že ODS prohrála volby kvůli poplatkům u doktora. Už použití blábolu "sen těsné většiny českých voličů" dává tušit, že o tématu víte jen to, co se hodí a operujete se slovními spojeními, která se nezakládají ani na pravdě, ani na statistikách (které tu v diskuzi stejně označujete jako nedůvěryhodné, s čímž lze v některých případech souhlasit).

2. odstavec - vy se vůbec nezaobíráte podstatou poplatků. Samozřejmě že levice bere zrušení poplatků částečně jako populistickou akci. Ale tady jde o podstatu zavedení poplatků ve zdravotnictví.

0 0
možnosti

HonyaDj

22. 12. 2008 2:39
Líbivý článek, soudruhu

Jde o to, že zavedením poplatků do neefektivního systému se pouze přidala další daň a nijak nezefektivnil systém. Poplatky jako podivný nedaněný příjem měly minimální efekt na potlačení marodění flákačů (viz. výsledky zdravotních pojišťoven), zato byly trestem pro zbytek všech lidí, kteří "taky jednou za rok" marodí. Byly zavedeny poplatky, přestože každý z nás odvede na zdravotním pojištění ročně mnohanásobně více, než kolik promarodí, aby nakonec při nemoci ještě platil za celou léčbu. Byly zavedeny poplatky za položky na receptu, což mělo jediný efekt - zpoplatnění činnosti lékárníka "sundám vám lék z poličky". Byly zavedeny poplatky, zdravotní pojišťovny se stále topí v ziscích a na straně druhé stojí ztrátové zdravotnictví, kterému už docházejí prostředky i na pokrytí nejnutnějších nákladů. A systém se stále nezměnil. Peníze se sypou lékárníkům a výrobcům léčiv (viz. statistiky), pojišťovny prosperují.

0 0
možnosti

wood

22. 12. 2008 0:13
Pan Potoczny je pravicový komsomolec

Jsem narozen v roce 1964,takže mám hodně  zkušeností s komunistickou demagogií.Kam se však na Vás komunisti hrabou.Může mít v tomto státě člověk jiný názor,který se liší od oficiální linie ODS,aniž by nebyl obviněn,že je -komunista,socka,podporuje terorismus+Rusko+kdo není pro radar je proti nám,zneužívá julínkovo zdravotnictví(ač třeba nebyl několik let churav) a vůbec důchodci to nějak přehánějí,že si dovolí ve věku 70 a výše stonat a ještě za to nechtějí platit.Když se ozvou že za své choroby nemůžou,tak dostanou odpověď,že neměli chlastat,kouřit a cpát se bůčkem.Mohli být v cca 70letech zdraví jako řípy nemuseli by zneužívat  zdravotnictví na které celý život platili.

Je ovšem jasné,že lidi,kteří "neroztáčejí kola ekonomiky"(kola dějin- to je snad z Marxe) musí držet hubu a krok-to je přece demokracie!!!

0 0
možnosti

Roman Potoczný

22. 12. 2008 8:46
Re: Pan Potoczny je pravicový komsomolec

Samozřejmě, že kdokoliv může mít jiný názor, o tom je demokracie a voliči to názorně ukázali v posledních volbách, ale podporovat svými názory ČSSD již v této chvíli znamená, že podporujete komunisty, protože zatímco ještě nedávno lídr socialistů o nich hovořil jako o Marťanech, dnes je již usadil do funkcí na krajích a vesele si s nimi odhlasovává ve sněmovně, co se mu zlíbí ... Nic proti tomu, je to naše blbost, že jsme mu to v posledních volbách dovolili, ale to ještě neznamená, že se mi to musí líbit. Doufám, že z článku jasně vyplývá, že pokud by socialisté zaměřili své aktivity právě na důchodce a sociálně slabší lidi, jak bych od nich předpokládal, bylo by to naprosto na místě ... jenže to oni neudělají, jim totiž na důchodcích záleží jen do té doby, pokud se jim to hodí do volebního programu, jinak jim jsou úplně ukradení ... což je smutný, ale naprosto zjevný fakt ... pokud by tomu tak nebylo, nerušili by poplatky plošně, tím totiž v konečném důsledku důchodcům opět ublíží ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 299
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3499x
Na blogu působím déle, než deset let. Píšu převážně o filmu, o hudbě, knihách, kulturních a společenských akcích, výjimečně o politice. Je fajn, že lze zatím svobodně vyjadřovat vlastní názor. Zatím ...
Bloguji, tedy jsem!