Velcí tlustí oranžoví škodíci

Kdo z vás se domníval, že Paroubkovi šlo v úterý o převzetí vlády, je buď naivka anebo právě spadl z Měsíce. To je jako byste chtěli po kůrovci, aby sázel na Šumavě nové lesy.

Paroubek je sice slizký demagogický mocichtívý politik se sklony k diktátorství, ale co se politické strategie týče, není hloupý. Sám přes dva roky sledoval, jak se Topolánek pachtí ve vládě a ve sněmovně s každým ušmudlaným zákonem. Jak to schytává zleva i zprava. Jak na něj útočí opozice i lidi z vlastních řad. Jedni mu nadávají, že je moc pravicový, druzí, že je moc levicový a třetí že je středově nemastný neslaný.

Capo di tutti capi by musel být šílený, aby za stávajícího rozložení sil poslal ČSSD ucházet se o vládní pozice. O co mu tedy šlo? Evidentně jen o to poškodit ODS a vygumovat Topolánkovi úspěchy dosažené během posledních měsíců předsednictví EU. Chtěl pro sebe získat i pomalu vytrácející se pozornost médií a občanů, která je motorem jeho veškerého politického snažení. A v neposlední řadě se za každou cenu snažil zastavit některé nadcházející významné kroky Topolánkovi vlády v privatizaci a při zadávání veřejných zakázek. Urychlené svolání mimořádné schůze poslanecké sněmovny na žádost ČSSD k bodům, jako je privatizace ČSA a prodej ruzyňského letiště, hovoří myslím za vše. Chce si zkrátka taky líznout a provize z Grippenů už pomalu dochází.

Samozřejmě dojde i na staré známé flašinetové populární vesnické odrhovačky oranžistů, jako je zrušení poplatků ve zdravotnictví, přičemž v tomto bodě už jen čekám, kdy Rath navrhne naopak lidem za návštěvu lékaře platit ze státní kasy bolestné. Dočkáme se jistě i návrhu na zvýšení důchodů na výši průměrného platu ředitele velké mezinárodní banky a na jednání parlamentu bude zařazen i bod přikazující všem obchodním řetězcům každý pátek odpoledne vyvěsit ceduli „Dnes zadarmo, zítra za peníze". Hlavně, že socani budou bez jakékoliv odpovědnosti.

ČSSD teď zkrátka bude kout železo, dokud je žhavé a bušit do pravice, dokud se nestihne zkonsolidovat. Tak se chlapi v ODS a na Hradě už sakra konečně přestaňte hádat a šup zase do práce a bránit barikády!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Robert Pospichal | čtvrtek 26.3.2009 15:41 | karma článku: 37,48 | přečteno: 2088x