Pane Paroubku, lidi nejsou blbí!

Tak hejtmani nám nakonec přece jen zůstanou i v parlamentu, rozhodl Jiří Paroubek. Podle něj existuje již nyní významnější souběh funkcí poslance, a to s výkonem funkce ministra vlády. To je mi panečku logika hodná soudruhů z ČSSD.

Parlament má u nás funkci zákonodárnou, vláda výkonnou. Vláda žádá o důvěru poslaneckou sněmovnu parlamentu a je jí za svoji činnost odpovědná. Návrhy vlády ve spoustě případů musí schvalovat právě parlament. I tomu nejhloupějšímu člověku musí být tedy jasné, že oba tyto ústavní orgány spolu velmi úzce komunikují a spolupracují. Je-li tedy ministr současně poslancem, má to svoji evidentní logiku.

Co má ale společného hejtman a parlament? Já vám to řeknu, soudruhu Paroubku: jen koryto, moc a vliv.  Nic jiného!

Neslibujte tedy něco, co nechcete dodržet a neoblbujte voliče! Oni nemůžou za to, že u vás musí jeden člověk dělat osm funkcí, abyste stíhali ovládat a kontrolovat všechny vaše ovečky. Občané této země nezpůsobili vaši paranoiu, kdy se bojíte mezi sebe pustit někoho nového, aby vás náhodou neohrozil na stávající pozici ve straně nebo aby nedej bože vnesl nějaké nové myšlenky do vašeho programu. Prostě a zkrátka už přestaňte lidem lhát!

Věřím, že váš meziměsíční pokles volebních preferencí o 4 % souvisí i s tím, že si voliči ČSSD začínají po všech těch vašich povedených kouscích z poslední doby uvědomovat, co dělají u volebních uren za neskutečnou blbost.

Autor: Robert Pospichal | středa 28.1.2009 16:57 | karma článku: 43,49 | přečteno: 3855x