Jistě to zase myslí ti hoši oranžoví upřímně

Chceš se dostat na kandidátku ČSSD? Není problém, dej půl mega a jsi tam!

Jak já mu panečku fandil! Kdo by si toho zlatého hocha z Nagana Jirku Šlégra nepamatoval! Jenže doba plyne, lidi stárnou, aktivně už se moc hrát nedá... Co dělat? Čím se živit? Jak zaplácnou čas, čím se dostat zpět na výsluní?

Na druhé straně megalomanské a drahé předvolební kampaně ČSSD. Kde na ně vzít? Sponzorské dary se hodí vždy.

Kam tím směřuji? Jiří Šlégr byl loni s půlmilionovým příspěvkem největším sponzorem ČSSD a tento víkend byl Jiřím Paroubkem doslova „dosazen" na kandidátku ČSSD. Souvislost těchto dvou věcí je zcela jistě pouze náhodná...

Každý, nechť si se svými penězmi dělá co chce, každý, nechť se kamarádí s kým chce, každý, nechť volí koho chce. Ale myslím, že v normálních politických poměrech by věci měly probíhat následovně:

„Pane Paroubku, jsem příznivcem ČSSD, tady máte ode mne půl milionu, ať se Vám daří. Nic za to nechci."

anebo

„Pane Šlégr, jste známá osobnost a náš fanda. Nechcete se demokraticky standardní stranickou cestou ucházet o místo na naší kandidátce?"

Kdepak, žijeme přece v malých českých politických poměrech, kde obzvláště soudruh Paroubek je specialista na kázání vody a pití vína notnými doušky.

Paroubkova poslední politická perlička ve stylu: „Chceme předčasné volby! Ale až se nám to bude hodit!" myslím tato moje slova jen jednoznačně potvrzuje. Doufám, že si to čeští voliči uvědomují taky a ať již budou volby předčasné či řádné, ČSSD pošlou tam, kam patří: do opozičních lavic hned vedla jejich rudých bratrů z KSČM.

Autor: Robert Pospichal | úterý 24.3.2009 13:25 | karma článku: 37,18 | přečteno: 1877x